Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Göllüören köyünde klasik Hacet Bayramı, köylülerin ağır iştirakiyle kutlandı. Aktiflikte 150 kilo pirinç ve 200 kilo et ile yapılan pilav, namaz sonrası vatandaşlara ikram edildi.
Bolu’nun Mudurnu ilçesi Göllüören köyünde klasik Hacet Bayramı düzenlendi. Köy mescidi etrafında gerçekleştirilen aktiflikte köy halkının hazırladığı 150 kilo pirinç ve 200 kilo et kullanılarak yapılan pilav, namazın akabinde vatandaşlara dağıtıldı. Aktifliğe etraf köylerden de çok sayıda vatandaş katılırken, birlik ve beraberlik hislerinin ön planda olduğu programda dualar edildi.
Göllüören Köyü Muhtarı İlhan Orhan, klasik Hacet Bayramı’nın ağır iştirakle gerçekleştiğini belirterek, “Köyümüzün klâsik Hacet Bayramı’nı yaptık. Çok iştirak oldu, gelenlerden Allah razı olsun. Çok hoş bir aktiflik yaşandı. Köyümüz Mudurnu’nun yüksek bölümünde yer alıyor” dedi.


15
Geleneksel Hacet Bayramı’nda dağıtılan yemek için 150 kilo pirinç ve 200 kilo et kullanıldı
582
Kumluca’da yangın paniği
Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.
Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

