Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2024 16:14 tarihinde yayınlandı
0

Gazze’deki dramı anlatan karikatür ve resim sergisi açıldı

İsrail‘in Gazze‘deki katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Karabük’teki alışveriş merkezinde resim ve karikatür sergisi açıldı.
Filistin Destek Platformu tarafından düzenlenen sergide, Gazzeli çocuklar ile vatandaşlara yönelik yapılan zulmün resmedildiği karikatürler ve resimler yer alıyor.
Sergi ile Filistin ve Gazze’de yaşanan katliama insanların dikkatini çekmek hedefleniyor.
Resim öğretmeni olan Tuğba Yücetürk Ceylan, “Karabük Üniversitesi’ndeki sergiyi buradaki AVM’ye taşıdık. Burada birçok güzel, sanatsal eserler var. Bu sanatsal eserlerin hepsini vatandaşlara sunduk. Maksat kanayan yaraları bir nebze durdurmak mümkün olmasa da. Farkındalık oluşturmak, merhameti kalıcı bir şekilde yüreğimizde tutmaktır.
Eserlerimizde oradaki mahkumiyet ve mazlumiyete değinildiğini ifade eden Ceylan, 20 eserin bulunduğunu serginin 2 gün açık olacağını söyledi. (İHA)

AW114173 03 scaled

AW114173 02 scaled

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 14 koyun yaylasinda mendereslerin goruntusu mest etti Eaz2zfSP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da 14 köyün yaylasında mendereslerin görüntüsü mest etti

Bolu’da Sarıalan Yaylası’ndaki menderesler, mayıs karıyla kartpostallık görüntüler oluşturdu. Beyaza bürünen doğa harikası yayla, görenleri kendine hayran bıraktı.

Doğasıyla ünlü Bolu’da, mayıs ayında kış güzelliği yaşanıyor. 14 farklı yaylanın bir araya gelmesiyle oluşan Sarıalan Yaylası’nda dün etkili olan kar yağışı, bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. Yaylanın içinden kıvrılarak akan ve görsel bir şölen sunan mendereslerin karlı manzarası fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için bulunmaz bir fırsat sundu.

“Asker psikolojisiyle bu güzelliğin farkında değildim”

Bölgeyi gezmek için Kocaeli’den gelen doğasever Emrah Temel, “Daha önce 2000’li yıllarda Bolu Komando Tugayı’nda askerlik yapmıştım. O dönemlerde buraya çıkmak çok nasip oldu ancak o zamanki asker psikolojisiyle bu güzelliğin farkında değildim. Zaman zaman Bolu’ya ziyarete geldiğimde Sarıalan Yaylası’na da mutlaka geliyorum” dedi.

“Bolu’ya beyaz örtü yakışıyor”

Sarıalan’daki mendereslerin etkileyici bir doğa harikası olduğunu vurgulayan Temel, “Mayıs ayında kar görmek enteresan ama her zamanki gibi Bolu ’Boluluğunu’ yaptı. Bolu’ya da yakışan budur, Bolu’ya beyaz örtü yakışıyor” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin