Gazeteciden yavru köpeğe hayat kurtaran heimlich müdahalesi
Tokat’ta gazeteci Halit Arslan, boğulma tehlikesi geçiren bir yavru köpeği heimlich manevrası ve kalp masajıyla ölümden döndürdü.
Gazeteci Halit Arslan, memleketi Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki Bereketli beldesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Köyünde vakit geçirdiği sırada çevredeki sahipsiz köpekleri fark eden Arslan, onlara yiyecek ikram etti. Ancak bu esnada yavru köpeklerden birinin, verilen et parçasını yutmaya çalışırken aniden nefes alamaz hale geldiğini gördü. Boğulma tehlikesi geçiren yavru köpek yere yığıldığında Arslan, hiç düşünmeden harekete geçti.
Heimlich manevrası ve kalp masajı ile yaşam mücadelesi
Arslan, yavru köpeğe Heimlich manevrası yaparak boğazına kaçan eti çıkarmaya çalıştı. Yavru köpeğin hala nefes alamadığını fark edince kalp masajı yapmaya başladı. Birkaç deneme sonrasında köpeğin tekrar nefes almaya başladığını gören Arslan ve oğlu Muhammed Yuşa, büyük bir sevinç yaşadı. Bu anların tamamı, oğlu Muhammed Yuşa’nın cep telefonu kamerasına kaydedildi. O anlar sosyal medyada paylaşıldıktan sonra geniş yankı uyandırdı ve Arslan’ın duyarlılığı, takipçileri tarafından takdirle karşılandı.
Recep Uçar: “İç sahada 3-0 gibi net skorla güzel galibiyet aldık”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Eyüpspor karşısında 3-0 gibi net bir skorla galibiyet aldıklarını söyledi.
Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Çaykur Rizespor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 3-0 mağlup etti. Maçın ardından Çaykur Rizespo Teknik Direktörü Recep Uçar düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Güzel bir galibiyet aldıklarını dile getiren Uçar, "Ekip olarak seyircimizin önünde oynayacağımız ilk maç olduğu için çok heyecanlıydık ve kazanmak istiyorduk. Burada bundan sonra oynanan bütün maçlarda kolay kaybetmek istemiyorduk. Baktığımızda da bugün itibarıyla 3 golle güzel bir galibiyet alan futbolcularımı yürekten kutluyorum. Bugün bu yağmurda buraya gelen taraftarlarımızı, evlerine mutlu gönderdiğimiz için de ayrıca kendi adıma mutluyum. Bu galibiyeti de geldiğimiz ilk günden beri bizi evimizde hissettiren, inanılmaz destek olan başkanımıza, yönetim kurulumuza, bütün kulüp çalışanlarımıza; bugün stada gelerek destek veren veyahut da kalbi bizde atan, televizyon başındaki bütün Rize taraftarlarına armağan ediyorum. İnşallah devamını getiririz. Baskılı bir oyun oynamak istiyorduk. İlk 10 dakika rakip bizden biraz daha fazla oyunu kontrol etti. Sonraki bölümde biz ön alan baskılarını biraz daha iyi yapıp, oyunun kontrolünü aldığımızı düşünüyorum. İlk yarının sonuna geldiğimizde de o bölümde Ali Sowe, Rak-Sakyi ve Mithat’la bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilsek belki erken gol bulabilirdik. Bulamadık ama belki oyunumuzun karşılığını ilk yarının sonlarına doğru bulduğumuz penaltıyı Qazim’la değerlendirerek 1-0 içeriye girdik" ifadelerini kullandı.
İkinci yarıya da baskılı başladıklarını ifade eden Recep Uçar, "55’lerde korner organizasyonunda Samet’le bulduğumuz golle 2-0 öne geçtik. Sonraki bölümde rakip daha risk aldı. Biz biraz daha kontrollü kaldık ama o bölümde de ciddi geçişler bulduk. 80’lerde de Ali Sowe ile 3’ü bulduktan sonra oyun bizim adımıza daha rahatladı. Ali Sowe’un 3. golü atması hem kendisi açısından hem de takımımız açısından bizi rahatlatan bir goldü. Onun da çok ihtiyacı vardı. Takımın da çok ihtiyacı vardı. Belki Ali’nin bu gole takımdan daha fazla ihtiyacı vardı. Son bölümde de ciddi geçişler bulduk ama değerlendiremedik. Final paslarını yapamadık. Genel anlamda iç sahada 3-0 gibi net bir skorla güzel bir galibiyet aldık. Ortaya koydukları mücadele, kazanma isteği, taktiksel sadakatten dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.