Karabük Postası tarafından
03 Nisan, 2023 11:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

FETÖ üyesi’ suçlamasıyla yargılanan şahsa 7 yıl 11 ay hapis cezası

Kastamonu’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu gerekçesi ile yargılanan şahıs 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, “silahlı terör örgütüne üye olmak” gerekçesiyle tutuklanan S.Ö. isimli şahsın yargılanmasına devam edildi. Kastamonu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, sanık S.Ö. ile avukatı hazır bulundu. Karardan önce son sözleri sorulan sanık hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini istedi. “İsim benzerliği yada yanlış teşhis yapıldı” Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen S.Ö. “Benim olayla bir ilgim yok. Örgüt muhtemelen yargı ve emniyet mensuplarını hedefinden saptırmak için, özellikle üst düzey yöneticiler konusunda daha önceden tespit ettiği kişileri hedeflerine koyup, eğer yakalanırsak ‘bunlar bizim emrimizde' demeleri için bilgilerimi aldılar. Her türlü delilleri topladık, bu konuda herhangi gibi bir şüphe kalmadı diye düşünüyorum” dedi. Daha sonra kararını açıklayan Kararını açıklayan mahkeme heyeti, S.Ö.’ yü ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 16:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya,  esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Çetinkaya, cadde üzerinde bulunan hemşehrileriyle sohbet etti. Vatandaşların günlük yaşama ilişkin görüş ve önerilerini dinleyen Çetinkaya, talep ve önerilerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, “Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli, daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek, Ankara Caddesi’ne ilişkin “yıkım” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Çetinkaya, Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını belirtti. Öte yandan Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını ifade eden Çetinkaya, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içinde yürütüleceğini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin