Düzce’de sıcak havaların tesiri ile daima görülen yılanlar bu sefer bir konutun bahçesinde görüldü. Vatandaşların korkarak yaklaşamadığı yılanı itfaiye grupları yakaladı.
Olay sallar mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran meskenin art kısmında yaklaşık 2 metre uzunluğunda ki yılanı gören vatandaşlar durumu Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımlarına bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen takımlar konutun art kısmında bulunan yılanı yakalama çalışması yaptı. Yaklaşık 10 dakikalık çalışmanın akabinde yılan gruplarca yakalandı. Yakalanan yılan itfaiye takımlarınca daha sonra doğal ömür alanına koyuldu.


Evin bahçesinde korkutan yılanı itfaiye yakaladı
KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti
Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.
Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

