blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Estetik doktorundan yeni yönetmeliğe tepki: “1 haftalık kurslarla elde edilebilecek yetkinlik değil”

Sıhhat Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine nazaran medikal estetik süreci yapacak tabip kapsamı genişletildi. Bu duruma reaksiyon gösteren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu tip yüksek riskli olabilecek süreçlerin uygulanması çeşitli ’1 haftalık kurslarla’ elde edilebilecek yetkinlik değil" dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine nazaran estetik emelli uygulamaları gerçekleştirebilecek doktor ve sıhhat kuruluşu kapsamı genişletildi. Bu durumun önemli bir sorun olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık açıklamalarda bulunarak, "Yeni bir yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe nazaran tüm doktorların medikal estetik süreçlerinin yapabileceği açıklanmış oldu. Bu önemli bir halk sıhhati sorunu teşkil etmektedir. Plastik cerrahi ve dermatoloji uzmanları mesleksel hayatında elde edinilmiş yetkinliklere bağlı olarak yapabilmektedir. Plastik cerrahi eğitimi 5 yıl sürmekte, dermatoloji eğitimi ise 4 yıl sürmekte. Bu bilgi ve maharetleri kullanımında uzun süren eğitimler sonucunda bir süreçler yapılabilmektedir. Bilhassa dolgu uygulamaları körlüğe varan komplikasyonlara açık süreçlerdir. Bu tip yüksek riskli olabilecek süreçlerin uygulanması çeşitli ’1 haftalık kurslarla’ elde edilebilecek yetkinlik ile nizamlı olarak yapılması çok mantıklı değil. Bu birebir vakit bütün doktorların devlet misyonundan ayrılarak özel dalda bu süreçler üzerine çalışmasına sebebiyet verir. Hem yetkinlik olmadan yapılan süreçlerin gerçekleşmesi hem de devlette bir tabip kaybı oluşacağından ötürü halk sıhhati sorunu teşkil edecektir. Bu noktada vatandaşlara ikazımız şu taraftadır: Bu tip süreçleri kesinlikle muteber yerlerde, yetkinliğinizden emin olduğu bireylerde yaptırmalısınız" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
07 Ocak, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Akay: “Geçici Çözümler Karabük’ü Soğuğa Ve Karanlığa Mahkum Etti”

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün Eflani ve Yenice ilçelerinde yaşanan doğal gaz ve elektrik kesintilerini TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı.

Akay, özellikle kış koşullarında yaşanan kesintilerin vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkilediğini belirterek, sorunun geçici arızalarla açıklanamayacağını ifade etti.

Yaşanan kesintilerin tesadüf olmadığını vurgulayan Cevdet Akay, kesintilerin yıllardır yapılan uyarılara rağmen hayata geçirilmeyen altyapı yatırımlarının sonucu olduğunu söyledi. CHP’li Akay, planlama eksikliği ve kalıcı çözümlerden kaçınılmasının her yıl benzer sorunları yeniden ürettiğine dikkat çekerek, Karabük’ün Eflani ve Yenice ilçelerinde yaşanan tablonun ihmal edilen altyapı politikalarının bir sonucu olduğunu dile getirdi.

“EFLANİ’DEKİ KESİNTİ, PLANLAMA HATASINI VE SİSTEMİN SÜRDÜRÜLEMEZLİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR”

Akay konuşmasında, Eflani’nin bu yıl doğal gaza geçtiğini hatırlatarak, “Karabük ilimizin Eflani ve Yenice ilçelerimizde yaşanan kesintiler tesadüf değil. Eflani doğal gaza bu yıl geçti, yaşanan sorunlar yeni sistemin planlama ve süreklilik ihtiyacını açıkça göstermiştir” dedi.

“TAŞIMA DOĞAL GAZ, KALICI ALTYAPININ YERİNİ TUTAMAZ”

Yenice için yıllardır uyarıda bulunduklarını ifade eden Akay, taşıma doğal gaz sistemine dikkat çekerek, “Yenice için yıllardır uyarıyoruz, taşıma CNG doğal gaz sistemi kalıcı değil. Özellikle ‘kış koşullarında kesinti riski taşır’ dedik, bilerek görmezden gelindi” diye konuştu.

“YENİCE’NİN ELEKTRİK ALTYAPISI YILLARDIR ALARM VERİYOR”

Yenice’deki elektrik altyapısına da değinen Akay, “Yine Yenice’de elektrik hatlarının eski ve yetersiz olduğunu, yenileme yapılmadığı sürece köylerin günlerce elektriksiz kalacağı konusunda defalarca uyardık, bunun da gereği yapılmadı” ifadelerini kullandı.

“BU ARIZA DEĞİL, GECİKTİRİLEN YATIRIMLARIN VE SİYASİ TERCİHLERİN SONUCUDUR”

Akay, yaşanan kesintilerin sonuçlarına dikkat çekerek, “Bugün hemşehrilerimiz soğukta ve karanlıkta bırakıldı. Bu tablo bir arıza değil, geciktirilen yatırımların ve siyasi tercihlerin sonucudur” dedi.

“KARABÜK GEÇİCİ ÇÖZÜMLERLE YÖNETİLEMEZ”

TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, kalıcı çözüm çağrısı yapan Akay, Karabük’te yaşanan sorunların geçici uygulamalarla çözülemeyeceğini vurguladı. Mevcut yaklaşımın sorunları ertelediğini ifade eden Akay, altyapı eksikliklerinin her kış aynı tabloyu yeniden ürettiğini söyledi. CHP’li Akay, “Karabük geçici çözümlerle yönetilemez. Sorunları öteleyen değil, kalıcı biçimde çözen bir anlayışa ihtiyaç var. Kalıcı doğal gaz yatırımlarıyla birlikte güçlü, yenilenmiş ve kesintisiz bir elektrik altyapısı derhâl hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin