blank
Haber Merkezi tarafından
10 Ocak, 2025 10:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 09.01.2025 14:29
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Erkılınç’tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, yayımladığı mesajla basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sağlıklı bir demokratik sistemin vazgeçilmez unsuru olan basının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde, toplumun ilerlemesinde ve medeniyetin inşasında hayati görev üstlendiğini kaydetti.

“Evrensel meslek ilkelerine sadakatle bağlı, hukuki değerler temelinde kişilik haklarına saygıyı önceleyen gazetecilerimiz; mesleğin saygınlığını artırmakta, medyaya duyulan güveni güçlendirmekte ve demokrasimizin gelişimine katkı sunmaktadır” diyen Erkılınç, son derece kıymetli olan bu anlayışın geleceğin gazetecilerinin yolunu aydınlatıp onlara rehberlik ettiğini belirtti.

Kutlama mesajında teknolojik gelişmelerin medyaya olan etkilerini değerlendiren Genel Müdür Erkılınç, “Son 20 yılda iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler sonucunda medyanın haber kaynaklarına erişimi, içerik üretimi ve kitlelere aktarımı kolaylaşırken; mecraların çeşitlenmesi ve fiziki sınırların ortadan kalkmasıyla bilginin yayılımı hızlanmış, mesajların etki gücü artmış, olumlu veya olumsuz her türlü yansıma kısa sürede alınabilir hale gelmiştir. Bu durum, ulusal ve uluslararası ölçekte stratejik önemi her geçen gün artan basının, karar vericilere nüfuz edebilme kabiliyetini ne yazık ki mesleki sınırlarını aşacak şekilde kullanılabilmesinin de önünü açmıştır” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin gönül coğrafyasının fiziki hudutların çok ötesinde olduğunun yeniden hissedildiği bir dönemde, millî güvenlik açısından gazetecilerin durduğu konumun ve gözetecekleri hassas dengenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Erkılınç, “Medya araçları vasıtasıyla ülkemize, milletimize ve değerlerimize yönelik dezenformasyon ve manipülasyon başta olmak üzere maksadı belli tüm girişimlere karşı mücadelede, bölgemizde ve dünyada yaşananlara duyarlı, üstlendiği sorumluluğun bilincindeki gazetecilere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır” dedi.

Basın İlan Kurumu’nun her konuda Türk basınının yanında olduğunun altını çizen Erkılınç, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Basın İlan Kurumu olarak paydaş kurumlarımızla iş birliği içinde Türk basınının yetkinliklerinin geliştirilmesi ve iktisadi yönden güçlendirilmesine yönelik her türlü adımı atmaya; basın çalışanlarının hak arayışında yanlarında durmaya devam edeceğiz. Sosyal sorumluluklarımızın bilincinde; resmî ilan ve reklamların objektif kriterler gözetilerek tarafsız şekilde dağıtılmasına dair kararlılığımızı koruyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz demeden görevlerini fedakârca yerine getiren, hakikatin peşinde koşan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Kasım, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da motosiklet yayaya çarptı: 3 kişi ağır yaralandı

Samsun’da motosikletin yayaya çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi ağır yaralandı.
Kaza, İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Atatürk Bulvarı yan yol Sheraton Oteli yanında saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Kemal C. A. (19) yönetimindeki 55 AKV 459 plakalı motosiklet, yaya Fahrettin D.’ye (37) çarptı. Kazada, motosiklet şoförü Kemal C. A., motosiklette bulunan Taha B. S. (19) ile yaya Fahrettin D. yola savrularak ağır yaralandı. Çarpışmanın tesiriyle motosikletin yakıt deposu yerinden çıkıp yola savruldu ve akaryakıt etrafa yayıldı. Yaralılardan motosiklet şoförü Kemal C. A. Gazi Devlet Hastanesi’ne, motosiklette yolcu olarak bulunan Taha B. S. özel bir hastaneye ve yaya Fahrettin D. ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin