Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 15:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyetten Vatandaşa Broşürlü Bilgilendirme

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik ve Yunus Ekipleri tarafından Dolandırıcılık, Cinsel Taciz, Hırsızlık ve İnsan Ticareti ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Karabük Belediyesi önünde broşür ve afiş dağıtımı yapıldı. Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsefer burada gazetecilere yaptığı açıklamada; “Emniyet Genel Müdürlüğümüz Asayiş Daire Başkanlığımız tarafından halkımızı bilgilendirmek, aydınlatmak amacıyla çeşitli konularda broşürlerimiz yayınlandı. Bizlerde bunları Karabük halkımıza bildirmek, bazı konularda tedbirli olmaları açısından neler yapmaları gerektiğini içeren öz bilgileri vermek için Asayiş Şubemiz, Toplum Destekli Polisimiz, Yunuslarımız hep birlikte halkımıza dağıtıyoruz” dedi. Broşürlerin içeriği ile ilgili de kısa bir bilgi veren Müdür Tezsever; “Broşürlerde Oto Hırsızlığında nelere dikkat edilecek, kapımızı nasıl kilitleyeceğiz, açık bırakmayacağız, bununla ilgili aydınlatmalar var. İnsan Ticareti ile ilgili, kaybolan çocuklarımız, kadınlarımızla ilgili insan ticaretinin ne olduğunu anlatan kısa bir bilgilendirme var. 155 Polis İmdat çok önemli bir husus bununla ilgili var nedir en ufak şeyde biz polisiye tedbirlerimizi alıyoruz ama her şeyden haberimiz olmayabiliyor bunlarda da halkımızla birlikte sırt sırta görev yapabilmenin önemini belirten 155”i muhakkak görülen her türlü olumsuzlukta vatandaşımızın aramasının önemi broşürde belirtiliyor. Yine genç yaşlı demeden, eğitim görmüş görmemiş demeden ülkemizde dolandırıcılık olayları var o yüzden bunlara karşı önlem alabilmek amacıyla da çeşitli bilgilendirme, nelere dikkat edilmesi gerektiği, herhangi bir kişi telefonla ben polisim, askerim, savcıyım diye aradığında hemen polisin aranması ile ilgili bilgilendirme yapılıyor. Yine hırsızlık olaylarıyla ilgili var. Bunda da vatandaşlarımız nelere dikkat etmesi gerekiyor, evden, otodan kapımızı nasıl kilitlememiz, dikkat etmemiz gereken hususlarla ilgili açıklamalar var” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Mustafa Yıldızdoğan rüzgarı

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen "Yaz Festivali"nde sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söylediği ulusal ezgilerle kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı aktiflikte vatandaşlar, sanatkarlara daima bir ağızdan eşlik etti.
Asarcık İlçe Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte sahne sırasıyla Osman Öztekin, Sinem Kahveci ve Mustafa Yıldızdoğan’a verildi. Şenliğin açılışını yapan Osman Öztekin, seslendirdiği duygusal müziklerle dinleyicileri hem hüzünlendirdi hem de nostaljik bir gece yaşattı. Akabinde sahneye Sinem Kahveci çıktı.
Gecenin finalinde sahneye çıkan Türk milletinin sevilen sesi Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiye’m" üzere ulusal hisleri pekiştiren yapıtlarıyla meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Vatandaşlar, Yıldızdoğan’ın müziklerine bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti.
Programda konuşan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, "Sanatla, müzikle ve birlik hissiyle hoş bir akşam yaşıyoruz. İştirak sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur da konuşmasında şenliğe ağır ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Asarcık’ta yapılan hizmetlere değindi.
Konser sonunda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun Vilayet Lideri Burhan Mucur ve İdeal Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Mustafa Yıldızdoğan’a plaket takdim etti.
Festival alanında kurulan yöresel stantlarda çeşitli ikramlar sunulurken, aktiflik hem sanatsal hem de kültürel istikametiyle tam not aldı.
Etkinliğe ayrıyeten; Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin