karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2022 16:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Emeklilerin Hayat Pahalılığı İsyanı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut,  6 aydır emeklinin iştigal ettiği her şeye %100’ün üzerine zam geldiğini belirterek, " Artık emeklilerimiz kilo ile alma yerine tane ile almaya başladılar. Emeklilerimizin yılbaşında aldığı %25 zam 3 ayda eridi gitti" dedi           (Haber Merkezi) Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldiğini belirterek, emeklilerin yılbaşında aldığı yüzde 25'lik zammın eridiğini söyledi. Herkesin birbirine Bu hayat pahalılığı, bu fiyatların önlenemez yükselişi ne zaman duracak? Artık dayanma gücümüz kalmadı, bıçak kemiğe dayandı diye sorduğunu ifade eden Başkan Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bu ay da Emekliler Derneği olarak hayırsever iş insanlarımızdan aldığımız kumanyaları ihtiyaç sahibi dul ve yetimlerimize dağıttık. Hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine ebediyete intikal etmiş emeklilerimiz için mevlit programı yaptık. İnşallah ruhları haberdar olmuştur. Allah kabul etsin. Herkes birbirine soruyor. Ne oluyor? diye. Emekliler de bize soruyor. Bu hayat pahalılığı, bu fiyatların önlenemez yükselişi ne zaman duracak? Artık dayanma gücümüz kalmadı, bıçak kemiğe dayandı diye. 6 aydır emeklinin iştikal ettiği her şeye %100’ün üzerine zam geldi. Etinden sütüne, peynirinden zeytinine, şekerinden ununa, kömüründen doğalgazına, mazotundan benzinine, elektriğinden ulaşımına, domatesinden patatesine, soğanına velhasıl her şeye. Artık emeklilerimiz kilo ile alma yerine tane ile almaya başladılar. Emeklilerimizin yılbaşında aldığı %25 zam 3 ayda eridi gitti. Açlık sınırının 4900 TL olduğu ülkemizde emekli, dul ve yetimlerimizin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında kaldı. Ülkemizin kalkınmasında emeği olan, alın teri olan emeklilerimizin durumlarının biran evvel düzeltilmesi için emeklilerimize biran evvel seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Önümüzdeki Mübarek Ramazan Bayramına az bir zaman kaldı. Bayram ikramiyesinin en az 2500 TL olmasını talep ediyoruz. İntibak yasasının biran evvel çıkması, Ek ödemenin arttırılması, Aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenmesi, Hastane katkı paylarının kaldırılmasını, 3600 ek göstergenin kapsamına emeklilerin dahil edilmesini istiyoruz. Rafta yağı şekeri olmayıp da deposundan tonlarca çıkana, karaborsacılık yapana, günde 2-3 fiyat değiştirenlerle mücadele edilip daha sert tedbirler alınmasını talep ediyoruz. Bu ülke bizim. Çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Emekliler tecrübe sahibi akil insanlardır. Yapılanları yapılacakları unutmazlar.  Ramazan ayının mutluluk, sağlık, huzur getirmesini, Ramazan Bayramına kavuşmamızı dilerim."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
21 Şubat, 2026 12:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar: OSB-MYO Modeli 21 Üniversitede

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Organize Sanayi Bölgelerinde Meslek Yüksekokullarının Yaygınlaştırılması” toplantısında yaptığı açıklamada, üretimle entegre mesleki eğitim modeli olan OSB-MYO uygulamasının 21 üniversitede 22 meslek yüksekokuluna ulaştığını bildirdi.

Özvar, 119 programda toplam 7 bin 327 öğrencinin desteklendiğini belirterek, modelin mesleki eğitimi doğrudan üretim süreçleriyle buluşturduğunu vurguladı.

Destek 110 Milyon TL’ye Ulaştı

OSB-MYO’lara sağlanan toplam destek tutarının 110 milyon TL’ye ulaştığını açıklayan Özvar, önümüzdeki yıl desteklenen öğrenci sayısının 9 bini aşmasının, destek miktarının ise 130 milyon TL’nin üzerine çıkmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Özvar konuşmasında, “OSB-MYO modeli, mezunlarımızın istihdama katılımında somut sonuçlar veren güçlü bir uygulama olarak büyümeye devam ediyor. İlgili kurumlarla ortak bir anlayış ve kararlılık içerisinde bu modeli daha da yaygınlaştıracağız” dedi.

Toplantıda, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü ile OSBÜK yönetimi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerine teşekkür edildi.

Karabük Üniversitesi de Model Kapsamında

OSB-MYO modeli kapsamında yer alan üniversiteler arasında Karabük Üniversitesi de bulunuyor. Üniversite bünyesindeki Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Organize Sanayi Bölgesi içinde konumlanarak öğrencilerine üretim ortamında uygulamalı eğitim imkânı sunuyor.

YÖK tarafından OSB’lerde kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim-öğretim desteği kapsamında, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO 2024 yılında 8 programla destek almaya hak kazandı.

Rektör Kırışık: Bölge Sanayisi İçin Önemli Fırsat

Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, OSB’lerde kurulan meslek yüksekokullarına sağlanan desteklerin öğrencilerin mesleki becerilerinin gelişmesi ve iş hayatına uyum sağlamaları açısından önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Kırışık, 2024 yılı için destek almaya hak kazanan 8 programla birlikte üniversitenin Organize Sanayi Bölgelerindeki etkinliğinin arttığını ifade ederek, bunun bölge sanayisinin ihtiyaçlarına daha güçlü cevap verebilmek adına önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve mezunların iş piyasasında daha rekabetçi hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Kırışık, YÖK destekleriyle bu sürecin daha da güçlendiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin