Dolandırıcılıktan 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs ile 7 suçtan aranan şahıs yakalandı - Karabük Haber Postası
dolandiriciliktan 14 yil hapis cezasi bulunan sahis ile 7 suctan aranan sahis yakalandi 6ykLgG19
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Dolandırıcılıktan 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs ile 7 suçtan aranan şahıs yakalandı

Samsun’da dolandırıcılık kabahatinden 14 yıl 8 ay mahpus cezası bulunan şahıs ile 7 farklı belgeden aranan şahıs polisin takibi sonucu yakalandı.

İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları, ’bilişim sistemleri yahut banka/kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ’kendini kamu vazifelisi yahut banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtarak dolandırıcılık’ ve ’hakaret’ cürümlerinden aranan U.T.’yi gözaltına aldı. Hakkında 14 yıl 8 ay mahpus cezası bulunan U.T., Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Aynı gruplar, ’2 farklı hükümlü yahut tutuklunun kaçması’, ’3 başka 5607 sayılı yasaya muhalefet’, ’uyuşturucu yahut uyarıcı unsur ticareti yapma yahut sağlama’ ve ’basit yaralama’ hatalarından aranan Ö.E.’yi yakaladı. Hakkında 3 yıl 4 ay 7 gün mahpus cezası bulunan Ö.E. de cezaevine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin