blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Devrek’te “Muhtarlar Günü” düzenlenen törenle kutlandı

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde “19 Ekim Muhtarlar Günü” düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalara Cumhuriyet Alanında bulunan anıta Muhtarlar Derneği Başkanı Fatih Çarıkçı tarafından çelenk sunumu ile başlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından davetlilere hitap eden Devrek İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Necla Esen Ak, "19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan bir genelge ile de “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dolayısıyla da bu yıl muhtarlar gününün 10. yılını kutlamaktayız. Bu günün “Muhtarlar Günü” ilan edilmesinden dolayı cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, gazi meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Federasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Yerel yönetimler gerek demokratik hayatta oynadıkları roller gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri sorumluluklar sebebi ile yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir. Muhtar kelime anlamı itibariyle Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle de söz sahibi, seçilmiş eren, ihtiyar anlamları taşımaktadır. 5493 sayılı belediyeler kanununun 9. Maddesinin f bendi değiştirilerek, muğlâk ifadelerin yerine daha net ve bağlayıcı ifadeler kullanılmalıdır. 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununda değişiklik yapılarak adres kayıt sistemi yeniden düzenlenmelidir. Muhtarların mahallerini ilgilendiren konuların görüşüldüğü ihtisas komisyonlarına katılmaları sağlanmaları ve bu komisyon kararlarında da oy kullanma hakları olmalıdır. Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze 195 yıllık bir tarihe sahiptir. Kurum genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü görevi üstlenen bir birimdir” diye konuştu.
Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Beldesi Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları katılırken, programın ardından toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinden sonra program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Kasım, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şehit ateşi Amasya’ya düştü: Astsubay Başçavuş Hamdi Armağan Kaplan’dan acı haber

Gürcistan’da düşen Türk Hava Kuvvetleri’ne ilişkin C-130 askeri kargo uçağında bulunan 20 askeri çalışandan Amasyalı Hv. Uçk. Bkm. Astsubay Başçavuş Hamdi Armağan Kaplan’ın şehadet haberi memleketine ulaştı. Uçaktaki çalışanlardan 10’unun Merzifon 5. Ana Jet Hava Üssü’nden gittiği öğrenildi.
Görev için gittikleri Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanması sonrası Gürcistan’da düşen uçakta uçuş grubu dahil 20 işçiden evli ve 2 çocuk babası Hamdi Armağan Kaplan’ın (40) acı haberi memleketi Amasya’yı hüzne boğdu. Şehidin Gümüşhacıköy ilçe merkezindeki baba ocağına Türk bayrağı asıldı.
Başsağlığı mesajı yayınlayan AK Parti Gümüşhacıköy İlçe Lideri Ömer Civek, "İlçemizde uzun yıllar hür inşaat mühendisi olarak hizmet veren Ümit Kaplan Bey’in oğlu, Astsubay Kıdemli Çavuş Armağan Kaplan kardeşimiz de şehitlerimiz ortasındadır. Vatanı, milleti ve bayrağı uğruna can veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yerleri cennet, makamları âli olsun" sözlerini kullandı.
Uçaktaki çalışanlardan 10’unun Merzifon 5. Ana Jet Hava Üssü’nde misyon yaptıkları öğrenildi. Merzifon ilçe merkezindeki ailelerinin yaşadığı meskenler ile lojmana da dev bayraklar asıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin