Depremzedeleri Isıtacak Odunlar Trenle Yola Çıktı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Şubat, 2023 13:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Depremzedeleri Isıtacak Odunlar Trenle Yola Çıktı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzedelerin yakacak ihtiyacını karşılamak için toplanan odunlar, Karabük’ten trenle bölgeye gönderilmeye başlandı.

Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde merkez ve ilçelerden toplanan bin 467 ster odun, kent merkezindeki tren istasyonuna getirilerek depolandı. İş makineleri aracılığıyla doldurulan vagonlardan 20’si demir yoluyla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Vali Fuat Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada Karabüklüler olarak şu ana kadar deprem bölgesine 286 tır ayni yardım gönderdiklerini belirterek, “Şu ana kadar binlerce ster odun göndermiştik. Odunlar hazırlanırken Orman Bölge Müdürlüğü ve işletmelerimizdeki stoklar kullanıldı, sahadan da toplandı. Bazı ilçelerimizde vatandaşlarımız hem odun hem kömür yardımı yaptı. 45 vagonda bin 467 ster yakacak odun mevcut. Bugün 20 vagonunu gönderiyoruz. Yarın da 25 vagonunu göndereceğiz. Aynı zamanda Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine de 203 metreküp tomruk gönderiyoruz. Şu ana kadar toplam 4 bin 394 ster yakacak odun deprem bölgemize depremzede kardeşlerimizin kullanımı için gönderildi” dedi.
(Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kar yagisi etkili oluyor 2UjCnp7d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da kar yağışı etkili oluyor

Çorum’un Alaca ilçesinde kar yağışı etkili oluyor. Kar sebebiyle bazı sürücüler yolda kalırken, ekipler küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Çorum’un Alaca ilçesinde hava sıcaklığının yüksek rakımlı bölgelerde sıfırın altına düşmesinin ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle bazı ağır tonajlı araçlar yollarda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri ise kar yağışının ardından küreme çalışması başlattı.

Kar yağışının gece boyunca bölgede etkili olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin