Deprem için hangi önlemler alınıyor? - Karabük Haber Postası
22222222222
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
05 Mart, 2026 14:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Deprem için hangi önlemler alınıyor?

Karabük’te Deprem Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, bazı vatandaşlar tarafından yetersiz bulunarak tartışma konusu oldu.

Özellikle kentin deprem riski ve yapı stokunun durumu hakkında daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiği yönünde eleştiriler dile getiriliyor.

Uzmanların değerlendirmelerine göre Karabük, deprem riski bulunan bölgeler arasında yer alıyor. Bu nedenle her yıl düzenlenen Deprem Haftası etkinliklerinin, sadece farkındalık oluşturmakla kalmayıp somut önlemlerle desteklenmesi gerektiği ifade ediliyor. Ancak bazı vatandaşlar, düzenlenen programların çoğunlukla sembolik kaldığını ve gerçek anlamda bir hazırlık sürecine dönüşmediğini savunuyor.

Konuya ilişkin görüş bildiren vatandaşlar, kentteki yapı stokunun önemli bir bölümünün deprem dayanıklılığı açısından risk taşıyabileceğini öne sürüyor. Bu durumun ciddi bir araştırma ve kapsamlı bir kentsel dönüşüm planı gerektirdiğini belirten vatandaşlar, “Karabük’te olası bir deprem için ne tür çalışmalar yapıldığı konusunda daha fazla bilgi ve şeffaflık istiyoruz” diyor.

Deprem uzmanları ise özellikle eski yapıların bulunduğu şehirlerde düzenli yapı denetimi, güçlendirme çalışmaları ve afet hazırlık planlarının büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, yerel yönetimler ve ilgili kurumların ortak hareket ederek riskli yapıların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Karabük’te Deprem Haftası etkinlikleri sürerken, vatandaşların beklentisi ise farkındalık çalışmalarının ötesine geçilerek somut adımların atılması ve kentin olası bir depreme karşı daha hazırlıklı hale getirilmesi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sergen yalcin maglubiyetle ayrildigimiz icin uzgunuz gThvQM3U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Sergen Yalçın: “Mağlubiyetle ayrıldığımız için üzgünüz”

SAMSUN (İHA) – Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Samsunspor maçından mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş deplasmanda oynadığı Samsunspor’a 2-1 yenildi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “İkinci yarı başlangıçta 25 dakikalık bölümde rakip üzerimize geldi. İyi baskı yaptılar ve çok güzel iki de jeneriklik gol attılar. Onun neticesinde doğal olarak oyuncularımızın psikolojisi bozuldu. Neticesinde beklenmedik bir skorla mağlubiyette buradan ayrıldığımız için üzgünüz. Bireysel performanslar ve takım performanslarını değerlendireceğiz. Özellikle ikinci yarıda takım performansı beklediğimiz çok altındaydı, onu söyleyebilirim. Samsunspor, ikinci yarıda daha kontrollü ve daha agresiftiler. Kazanmak adına birçok şeyi yaptılar. Doğruları daha çok yaptılar. Rakip bize göre daha iyiydi ve kazandılar haklı olarak. Onları da tebrik etmek lazım” diye konuştu.

Takımın durumunu da değerlendiren Yalçın, “Samsun deplasmanı da kolay bir deplasman değil. Güçlü bir takım Samsunspor. Bence iyi de bir kadroları var. İkinci yarı onların o temaslı oyununa cevap veremedik. Aslında büyük problem buydu. İkili mücadelelerde temaslı oyunda rakibin çok gerisinde kaldık. Bazı şeyleri saha içerisinde yapamayınca, rakibe cevap veremeyince doğal olarak rakip oyunu lehine çeviriyor ve kazanıyor. Biraz öyle bir ikinci yarı oynadık. Üzgünüz kaybettiğimiz için ama içimizde değerlendirip neler hataydı, neler yanlıştı, neler düzeltmemiz lazım üzerine çalışacağız. Çalışmamız gerekiyor çünkü hafta içi de çok ciddi bir kupa maçı oynayacağız. Sezonun belki de bizim için en önemli maçı. Ama hataları bundan sonra telafi edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin