Demiryolu Tekeri Çalıştayı Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
21 Kasım, 2023 14:55 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
0
0

Demiryolu Tekeri Çalıştayı Düzenlendi

2019 yılından bu yana Türkiye’nin “Tek Demiryolu Tekeri Üreticisi” olan Kardemir A.Ş,  raylı sistemler paydaşları ile ortaklaşa Demiryolu Tekeri Çalıştayı düzenledi.

Demiryolu Tekerleği Haddehanesi gezisiyle başlayan organizasyon, Yenişehir’de gerçekleşen Demiryolu Tekerleği Çalıştayı ile devam etti.

Demiryolu Tekeri Calistayi Duzenlendi1 jpg

Davetli olarak TCDD Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Sivas ve Sakarya Bölge Müdürlükleri, Körfez Ulaştırma A.Ş., Acarlar Vagon ve Özar Grup’tan teknik konularda yetkili kişiler ile Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Necdet Utkanlar, İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aycan, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Fazıl Çiftçi, Strateji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Şerif Okluoğlu, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş ile ünite müdürleri ve mühendisler bir araya geldi.

Demiryolu Tekeri Calistayi Duzenlendi2 jpg

Çalıştayda, tamamı ithalatla karşılanan demiryolu tekerleği ihtiyacının artık Kardemir A.Ş.’den sağlandığı, yerli kaynaklar ve milli üretim ile karşılanmaya başlanmasının yerli ve milli sanayiye önemli katkılar sağladığına değinildi.

Yerli ve milli demiryolu tekerleği üretiminin yanı sıra ürün çeşitliliğinin ve üretim kapasitelerinin arttırılması gibi konuların yer aldığı çalıştayda yeni hedefler ve planlar dahilinde millileştirilmesi, yeni teker tiplerinin üretimi ve ortak hedefler görüşüldü.

Çalıştayın ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilerek program tamamlandı. (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede yamactan kopan dev kayalar insaat halindeki binanin ustune dustu APwlpeRQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de yamaçtan kopan dev kayalar, inşaat halindeki binanın üstüne düştü

Gümüşhane’de gece saatlerinde yamaçtan kopan dev kayalar, inşaat halindeki binaya zarar verdi.

Olay, Gümüşhane merkez Yenimahalle Mahallesi Kazımkarabekir Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir apartman inşaatının arkasında bulunan dağ yamacından kopan dev kayalar, inşaat alanına düştü. Büyük gürültüyle yaşanan olayda inşaat halindeki bina zarar gördü. Gece saatlerinde meydana gelen olay nedeniyle çevre binalarda yaşayan vatandaşlar da tedirginlik yaşadı.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler bölgede güvenlik önlemi alarak çevrede inceleme yaptı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin