Çorum Valisi Çalgan: “15 binada hasar mevcut” - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Kasım, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum Valisi Çalgan: “15 binada hasar mevcut”

Çorum’da yaşanan doğal gaz patlaması ile ilgili açıklamada bulunan Vali Ali Çalgan, yaralıların hepsinin taburcu edildiğini ve olaydan 15 binanın hasar aldığını belirterek, “Dolayısıyla bu binanın bu güçlendirmeyle ayakta durması zor görülüyor. Yarın bunun kararını vereceğiz” dedi.

Çorum Valisi Ali Çalgan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, doğal gaz patlamasının yaşandığı binada ve sokakta incelemelerde bulundu. 1 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı patlamadan etkilenen vatandaşlarla sohbet eden Vali Çalgan, yaralarının sarılacağını söyledi. Patlama ile ilgili açıklamada bulunan Vali Çalgan, 5 binada hasar oluştuğunu söyledi.

“15 binada hasar mevcut”

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Çalgan, “Bugün itibari ile sizler de gördünüz. Çok ciddi bir patlama. Büyük hasar var. 15 binada, birçok bağımsız ünitede hasar söz konusu. Bunu tespit etme ile meşgulüz. Bina hasarlarını Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan bir ekip tespit edecek. Binalar içerisindeki esnafımızın zararını da Defterdarlık başkanlığında oluşturulan bir ekip tespit edecek. Bu raporlar elimize geçtikten sonra, bu zararın giderilmesi için gerekeni yapacağız” dedi.

“Büyük ihtimalle ağır hasarlı raporu düzenlenecek”

Binanın durumu ile ilgili de bilgi veren Çalgan, “Büyük ihtimalle ağır hasarlı raporu düzenlenecek. İçerideki göremediğimiz yerlere giden arkadaşlar içeride patlayan kolonlar olduğunu söylediler. Dolayısıyla bu binanın bu güçlendirmeyle ayakta durması zor görülüyor. Yarın bunun kararını vereceğiz” diye konuştu.

Yaralıların durumu ile ilgili de bilgi veren Vali, “Yaralıların tamamı taburcu oldu. Sağlık durumlarında bir sorun yok” şeklinde konuştu.

“Emniyetimizin yaptığı tespitlere göre olay doğal gaz kaynaklı bir patlama”

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Vali Çalgan, “Adli makamlarda yürüyen süreci çok bilmiyoruz ama emniyetimizin yaptığı tespitlere göre olay doğal gaz kaynaklı bir patlama. Başka bir boyutu gözükmüyor. Bu enkazı emniyet tedbirlerini alarak belediyemiz kaldıracak. Allah korusun yıkılma riski var, belli bir alana kadar yaklaşmayı engelleyeceğiz. Tüm tedbirleri almış durumdayız. 15 binanın tamamındaki vatandaşlarımızın tamamı tahliye edildi” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ogrencileri surdurulebilir ulasim projesiyle uluslararasi forumda 6AQpNXE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ öğrencileri sürdürülebilir ulaşım projesiyle uluslararası forumda

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, Endonezya’da düzenlenen Dünya Gençlik Forumu 2026’ya katılarak projeleriyle öne çıktı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri sürdürülebilir ulaşım projesiyle Dünya Gençlik Forumu 2026’da uluslararası alanda dikkat çekti.

Endonezya’daki Universitas Pancasakti Tegal ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen forumda, dokuz farklı ülkeden gençler bir araya geldi. Etkinlikte gezegeni koruma bilinci ana tema olarak öne çıktı.

Foruma, Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Enishan Sardoğan ve Medine Tıraş katıldı. Öğrenciler, sürdürülebilirlik ve akıllı ulaşım alanında geliştirdikleri projeyle büyük ilgi gördü.

Türkiye, Japonya ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen proje; karbon salınımının azaltılması, yakıt tasarrufu sağlanması ve araç paylaşımı ile toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesini hedefliyor.

Forum kapsamında farklı ülkelerden genç konuşmacılar eğitim, çevre, teknoloji ve iş dünyası başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru-cevap oturumlarıyla etkileşimli şekilde devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin