blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2024 20:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çiftlikte teknolojiyi yenileyince üretim 2 katına çıktı

Düzce’de süt sağımı yapılan çiftlikte bakanlığın verdiği teşvik ile teknolojiyi getiren çiftçinin üretimi 2 katına çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçiye destekleri devam ediyor. Düzce’de teşvikten yararlanarak çiftliğine son teknoloji takip sistemi kuran Serdar İnce’nin üretimi 2 kat arttı.

"Yeni sistem ile hayvanları Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz"
Bakanlığın verdiği destek hayvanların verdiği süt ve yavru sayısının 2 katına çıktığını belirten Veteriner Hekim Serdar İnce, “Burada biz süt hayvancılığı yapıyoruz. 240 adet sağılır hayvanımız var. Toplamda da 600 adet büyükbaş hayvanımız bulunuyor. Yaklaşık 2 sene önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden hibe desteği aldık. Projemiz vardı, bu proje çerçevesinde çiftliğin teknolojik yenilemesini yaptık. Sürü takip programları ile bir yenileme yaptık. 20 başlık sağımhanemiz vardı. Sağımhane kapasitemizi 40 başa çıkarttık. Takip sisteminin kurulmasının ardından verim arttı. Önceki takip sistemimiz eskiydi. Verileri önceden hayvan sağımhaneye geldiğinde alabiliyorduk. Yeni sistem ile hayvanları Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz. Dolayısı ile hayvanlardan istediğimiz verileri gün içerisinde alabiliyoruz. Sonuç olarak işletmenin verimliliği arttı. Yavru alma kapasitemizi de arttırdık süt alma kapasitemizi de arttırdık” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının evinde ölü bulundu

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının konutunda meyyit olarak bulundu.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 29 yaşındaki Mustafa Bostan, arkadaşların bekar mesken olarak vakit zaman kaldıkları konuta gitti. Mustafa Bostan’ın konutun salonundaki çekyatta hareketsiz halde bulan arkadaşlarından biri durumu 112 Acil Davet Merkezine haber verdi. Olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Yapılan denetimde Mustafa Bostan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bostan’ın mevti kuşkulu bulundu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mustafa Bostan’ın cansız vücudu otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığına gönderildi. Kesin mevt sebebinin otopsi sonucu belli ocağı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin