Reklam
Reklam
cevdet
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Aralık, 2025 13:04 tarihinde yayınlandı
0

CHP’li Akay’dan Bütçe Görüşmesinde Sert Çıkış

Akay: “Karabük’teki Devlet Hastanesini Çürük Zemine Yapanlar, Ankara’daki Özel Hastanesini Ballı Araziye Yapıyor”

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, şehir hastaneleri, arazi tahsisleri ve Karabük’teki yarım kalan hastane projeleri üzerinden Sağlık Bakanlığı’na ağır eleştiriler yöneltti. Akay, yanlış kararlar nedeniyle yüz milyonlarca liralık kamu zararının oluştuğunu vurguladı.

“AOÇ ARAZİSİ KAMU ZARARINA ÖZEL HASTANEYE AÇILIYOR”

Akay, önceki Sağlık Bakanı’nın şehir hastaneleriyle övünürken, Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yer alan 403 bin metrekarelik çok değerli bir arazinin, şehir hastanesine yalnızca 1 kilometre mesafede özel hastane yapımı için tahsis edildiğini söyledi.

Bu durumun açık bir kamu zararı oluşturduğunu belirten Akay, “Kamu kararıyla kamu zararına yol açıyorsunuz. Buna kim ‘dur’ diyecek?” diyerek mevcut Sağlık Bakanı’na çağrıda bulundu.

“YANLIŞ ZEMİN ETÜDÜ, DOĞRU TAHSİS: ÇİFTE STANDART”

Sağlık yatırımlarında zemin etütleri konusunda ciddi hatalar yapıldığını ifade eden Akay, kamu hastaneleri için yanlış kararlar alınırken, özel yatırımlar için “en doğru, en kıymetli alanların” tahsis edildiğini söyledi. Akay, “Bir tarafta yanlış zemin etütleriyle çürüyen kamu hastaneleri, diğer tarafta ballı araziler” ifadelerini kullandı.

KARABÜK ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ: 135 MİLYON TL KAMU ZARARI

Akay, seçim bölgesi Karabük’te bulunan Eskipazar Devlet Hastanesi’nin yanlış zemin etüdü nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini, bu durumun Sayıştay raporlarıyla da tescillendiğini belirtti.

Söz konusu hastanede oluşan kamu zararının 135 milyon lirayı aştığını ifade eden Akay, “Bugün aynı hastaneyi yapmaya kalksanız 250–300 milyon liraya bile yapamazsınız” dedi.

OVACIK DEVLET HASTANESİ: 10 MİLYONDAN 84 MİLYONA

Karabük’ün Ovacık ilçesinde yapılan hastane yatırımını da gündeme getiren Akay, 2020 yılında yaklaşık 10 milyon liraya temeli atılan hastanenin, dört–beş yıl boyunca tamamlanmadığını söyledi.

Bu hastanenin 2025 Ocak ayında 84 milyon liraya yeniden ihale edildiğini hatırlatan Akay, aradaki farkın ağır bir kamu zararı olduğunu vurguladı.

“BU ZARARLARIN HESABINI KİM VERECEK?”

Konuşmasının sonunda Sağlık Bakanı’na açık çağrıda bulunan Akay, “Bu yanlış kararların, bu kamu zararlarının hesabını kim verecek? Sayın Bakan, lütfen çekinmeyin, bu işlerin üzerine gidin. Gerekli önlemler bir an önce alınmalı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin