Ali Erdoğan
•Sayın milletvekilim Üzüm yemek istiyorsanız bağcıyı dövmeyiniz Uslubunuz bağcıyı taşlamak gibi görünüyor
m
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, 10 yılı aşkın süredir tamamlanamayan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi binasının çürümeye terk edilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na taşındı.
CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, okulun yıllardır bitirilememesi nedeniyle öğrencilerin mağdur edildiğini belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
“Öğrenciler Yetersiz Koşullarda Eğitim Görüyor”
Genel Kurul’da yaptığı konuşmada sert ifadeler kullanan Akay, “İktidarın ihmalkarlığı yüzünden yıllardır bitirilemeyen okul binası adeta çürürken; öğrenciler başka okullarda, yetersiz koşullarda, birleştirilmiş sınıflarda adeta çile çekiyor” dedi.
Akay, tamamlanamayan okul binasının bürokratik engellere takıldığını ve bu durumun bir ihmaller zincirine dönüştüğünü belirterek, “Çocuklarımızı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.
“Safranbolu’nun Turizm Potansiyeli Eğitimle Desteklenmeli”
Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasına uygun bir turizm eğitimi altyapısının oluşturulması gerektiğini vurgulayan CHP’li Akay, modern ve donanımlı bir okulun hizmete açılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
“Milli Eğitim Bakanlığı’na Sesleniyorum”
Akay, okulun tamamlanması için sürecin hızlandırılmasını isteyerek şu çağrıyı yaptı:
“Milli Eğitim Bakanlığı’na ve tüm yetkili kurumlara sesleniyorum: Tamamlanamadığı için çürümeye başlayan, öğrencileri başka okullarda, yetersiz koşullarda eğitim görmeye zorlayan Safranbolu Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni bir an önce tamamlayarak evlatlarımızı hak ettikleri nitelikli eğitime kavuşturun. Bu utancı daha fazla büyütmeyin.”
Akay, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, Safranbolu halkını ve eğitim camiasını da sürece duyarlı olmaya çağırdı.
Çorum’da sokak ortasında silahlı hücuma uğrayan şahıs bacağından vurularak yaralandı.
Olay, Varinli Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, şimdi kimliği tespit edilemeyen bir kişi İsmet Y.’ye (25) silahla ateş açtı. Kurşunun isabet ettiği İsmet Y. bacağından yaralanırken, kuşkulu ise olay yerinden kaçtı. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Sıhhat takımlarınca birinci müdahalesi yapılan yaralı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis takımları olayla ilgili inceleme başlattı.
Ali Erdoğan
•Sayın milletvekilim Üzüm yemek istiyorsanız bağcıyı dövmeyiniz Uslubunuz bağcıyı taşlamak gibi görünüyor
m