Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde Milletvekili aday adayı olacağından dolayı boşalan Karabük İl Başkanlığı görevine, İl Sekreteri Vedat Yaşar getirildi.
Parti Genel Merkezinin onayı ile Karabük il yönetiminin kendi arasında yaptığı toplantı sonrasında, CHP Genel Merkezi tarafından Karabük İl Başkanlığı görevi Vedat Yaşar’a verildi.
2004 yılında Kardemir A.Ş, İnsan Kaynakları Müdürüyken emekli olan CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar önümüzdeki genel seçim sürecini de yürütecek. (Halil Kızılyer)
Tokat ve Sivas’ta çalıntı ve motor ve şasi numaraları çalıntı araçlarla değiştirilen hasarlı yahut hurdaya ayrılmış araçlara yönelik düzenlenen operasyonda 14 kuşkulu gözaltına alınırken, 30’dan fazla araç ve kesim ele geçirildi.
Tokat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü grupları, Tokat ve Sivas’ta çalıntı, hacizli ve şase yahut motor numarası değiştirilmiş araçlara yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi. İki vilayette 21 adrese eş vakitli gerçekleştirilen baskınlarda alımlı, binek araç ve motor bloklarının da ortalarında bulunduğu 30’u aşkın vasıta ve çok sayıda yedek kesim ele geçirildi. Yapılan incelemede kimi araçların şasi ve motor numaralarının değiştirildiği, birçoğunun pert kayıtlı olduğu ve bu araçların yasa dışı yollarla tekrar trafiğe çıkarıldığı belirlendi. Ayrıyeten kelam konusu araçların Tokat merkezindeki çeşitli otoparklardan yasa dışı halde çıkarıldığı tespit edildi. B.K., M.M.B., U.K.U., O.M.S., S.E., B.A., E.B., M.K., Ö.S., A.Y., S.Y., A.C. ve A.A. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.
Soruşturma kapsamında örgüt elebaşı olduğu bedellendirilen Y.A., mart ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.