Cenaze aracı kazasında yaralanan 17 yaşındaki kız hayatını kaybetti - Karabük Haber Postası
cenaze araci kazasinda yaralanan 17 yasindaki kiz hayatini kaybetti aC4WgmBd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ocak, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Cenaze aracı kazasında yaralanan 17 yaşındaki kız hayatını kaybetti

Samsun’da cenaze aracının karıştığı kazada ağır yaralanan 17 yaşındaki kız, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, Çarşamba ilçesi Samsun-Ordu kara yolunun 52. kilometresi Dalbahçe mevkisinde evvelki gece saat 03.45’te meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Necmeddin Atala’nın kullandığı 34 BUU 028 plakalı, cenazeye gidenlerin bulunduğu minibüs, aydınlatma direğine çarparak sulama kanalına düştü. Kazada araç şoförü Necmeddin Atala (44) ile birlikte 10 kişi yaralandı. Ağır yaralanan ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 17 yaşındaki Meryem Zehra Kanberoğlu yapılan müdahalelere karşın bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin