blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ağustos, 2024 11:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Büyük Zaferimizin 102.Yıl Dönümü

Türk Ordusu’nun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında düşmana son ve en ağır darbeyi indirerek, yurt topraklarından söküp attığı Büyük Taarruzun 102. Yıldönümü törenlerle kutlanacak. Türk Ulusu’nun bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olan ve tarihe altın harflerle yazılan Büyük Taarruz’un 102. yıldönümü, ülke genelinde coşkuyla kutlanacak.  Karabük’teki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı sabah saat 09.30’da Karabük Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak. Çelenk sunma töreninin ardından saat 10.00’da Karabük Valisi Mustafa Yavuz, makamında tebrikleri kabul edecek. Tebriklerin kabulünden sonra saat 10.30’da Kemal Güneş Caddesi’nde düzenlenecek olan kutlama etkinliklerine geçilecek. Burada yapılacak olan çeşitli etkinlikler büyük zaferin yıldönümü kutlanacak. 30 AĞUSTOS'UN ANLAM VE ÖNEMİ 30 Ağustos, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlüğü için verdiği mücadelenin doruk noktasıdır. Bu zafer, Türk ulusunun bağımsızlık ve egemenlikten asla taviz vermeyeceğini, her türlü zorluğa rağmen bu topraklarda özgürce yaşama kararlılığını dünyaya ilan etmiştir. Büyük Taarruz, sadece bir askeri başarı olarak değil, aynı zamanda milletin birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının bir simgesi olarak da anılmaktadır. Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olan ve tarihe altın harflerle yazılan bu büyük zaferin 102. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gaziler saygı ve minnetle anılacak. Zafer Bayramı, Türkiye’nin her köşesinde aynı heyecan ve gururla kutlanacak.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ’den Türkiye patentli zırh sistemi projesi

Bartın Üniversitesince (BARÜ) farklı üniversitelerin ortaklığıyla hazırlanan askerî kara araçlarına yönelik hibrit zırh sistemi Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillendi.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Alkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mühendislik Fakültemiz diğer üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri ile önemli projelere imza atmakta. Bunlardan birisi de TUBITAK 1001 projesi. Hocalarımızdan Prof. Dr. Sabri Gök ile Doç. Dr. Yılmaz Kök bir TÜBITAK 1001 projesi gerçekleştirerek Roketsanın tesislerinde deneyerek, askeri kara araçlarına daha iyi bir zırh ortaya çıkarmış bulunmaktalar" dedi.
Projeyi hazırlayan isimlerden BARÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sabri Gök, "Bizim bu projedeki amacımız askeri kara araçlarında kullanılmak üzere zırh delici mermilere karşı tam bir koruma sağlamaktır. Bu amaçlar hibrit kompozit eklemeli bir zırh üretmiş bulunmaktayız" diye konuştu.
Oluşturulan zırhın farklı katmanlardan oluştuğunu belirten BARÜ Öğretim Üyesi Proje Araştırmacısı Doç. Dr. Yılmaz Küçük, "Bu zırh Türkiye patentini 1 yıldan daha kısa sürede tescil aldı. Avrupa patenti için de başvurumuzu yaptık" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin