Berkay Doğan tarafından
29 Ağustos, 2024 11:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Büyük Zaferimizin 102.Yıl Dönümü

Türk Ordusu’nun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında düşmana son ve en ağır darbeyi indirerek, yurt topraklarından söküp attığı Büyük Taarruzun 102. Yıldönümü törenlerle kutlanacak. Türk Ulusu’nun bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olan ve tarihe altın harflerle yazılan Büyük Taarruz’un 102. yıldönümü, ülke genelinde coşkuyla kutlanacak.  Karabük’teki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı sabah saat 09.30’da Karabük Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak. Çelenk sunma töreninin ardından saat 10.00’da Karabük Valisi Mustafa Yavuz, makamında tebrikleri kabul edecek. Tebriklerin kabulünden sonra saat 10.30’da Kemal Güneş Caddesi’nde düzenlenecek olan kutlama etkinliklerine geçilecek. Burada yapılacak olan çeşitli etkinlikler büyük zaferin yıldönümü kutlanacak. 30 AĞUSTOS'UN ANLAM VE ÖNEMİ 30 Ağustos, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlüğü için verdiği mücadelenin doruk noktasıdır. Bu zafer, Türk ulusunun bağımsızlık ve egemenlikten asla taviz vermeyeceğini, her türlü zorluğa rağmen bu topraklarda özgürce yaşama kararlılığını dünyaya ilan etmiştir. Büyük Taarruz, sadece bir askeri başarı olarak değil, aynı zamanda milletin birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının bir simgesi olarak da anılmaktadır. Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olan ve tarihe altın harflerle yazılan bu büyük zaferin 102. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gaziler saygı ve minnetle anılacak. Zafer Bayramı, Türkiye’nin her köşesinde aynı heyecan ve gururla kutlanacak.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 21:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Değirmenci, “40 yıllık sendikacılık hayatımın en kolay sözleşmesini imzaladık”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin sendika hayatı boyunca imzaladıkları en kolay sözleşmelerden biri olduğunu söyledi.

Özçelik İş Sendikası, KARDEMİR ile 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesini düzenlenen törenle imzaladı. Genel Müdürlükte düzenlenen törene KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

İmza öncesi konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, "Sürecimiz biraz uzun sürdü ama her iki taraf ta yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştı. Geçtiğimiz dönem sektörün durumu malum. Ancak Karabük Türkiye'de ağır sanayinin kalbi ve burası bir işçi şehri. Kardemir bir yere gelecekse, ivmelenmesi, ideallerine erişmesi, çok daha güçlü olarak yarınlara yürümesi gerekiyorsa bunun lokomotifi çalışanımızdır" dedi.
"Bundan sonra atacağımız her adımda, tesisimizin, fabrikamıızı iyileştirilmesi, veriminin arttırılması, düzenlenmesi, Kardemir'in daha karlı, daha verimli, daha atak yarınlara doğru çok güvenilir adımlarla yürüyen bir şirket olmasının temelini attık" diyen Demir, "Bu temelde, arkadaşlarımızla var gücümüzle şirketimizi daha ileriye taşımak için elimizden gelen her türlü fedakarlığı beraber yapacağımıza inancımız tamdır. Bu anlayış içinde toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Özçelik İş Sendikası ile emekçilerin bir bütün olduğunun altını çizen Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "40 yıla yakın sendikacılık hayatımın en kolay toplu iş sözleşmesini imzaladık" ifadeleriyle sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Değirmenci, "Biz Kardemir'siz, Kardemir bizsiz olamaz. Karabük bizsiz, biz Karabüksüz olamayız. Biz burada bir aileyiz. Büyümemizin ana faktörü Kardemir ve emekçileridir. Dolayısıyla biz Kardemir'e gözümüz gibi bakan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Geçmişte yaptığımız sözleşmelerde ücret artışını verimlilikle telafi etme sözünü almıştım. 2 sene sonra tekrar oturacağımız TİS masasında daha güzel haklar elde edelim diye canla başla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Değirmenci, şunları söyledi: "Ola ki Kardemir bir sıkıntıya düşerse, ben ve üyelerim burada ücretsiz çalışmaya hazırız. Geçmişte Özçelik İş Sendikası üyeleriyle birlikte ne fedakarlıklar yaptı. Yine üzerimize düşeni yapmak için yönetimin yanında oluruz."

Konuşmaların ardından TİS protokolleri imzalanmasıyla program sona erdi.

Genel Başkan Değirmenci, daha sonra baş temsilcilik binasının önüne geçerek burada vardiya çıkışında toplanan işçilere hitap ederek, sendika olarak kendi rekorları ile Türkiye rekorunda bir sözleşmeye imza attıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.