Buckingham Sarayı önünde silahlı olduğu şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2023 11:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Buckingham Sarayı önünde silahlı olduğu şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı

İngiltere’de Buckingham Sarayı’nın önünde silahlı olduğundan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Buckingham Sarayı’nın önünde silahlı olduğundan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı. Polis tarafından yapılan açıklamada, şüphelinin sarayın bahçesine “tüfek fişeği olduğundan şüphelenilen” şeyler fırlattığı aktarılarak, “Adam saldırı silahı bulundurma şüphesiyle gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.
Polis ayrıca, şüphelinin çantasının kontrollü bir şekilde patlatıldığını aktardı.
Baş Müfettiş Joseph McDonald, “Herhangi bir ateş edildiğine veya memurların ya da halkın yaralandığına dair herhangi bir rapor yok” dedi.
Buckingham Sarayı, olay sırasında Kral III. Charles’ın ve eşi Kraliçe Camilla’nın sarayda olmadığını açıkladı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzkadan istanbuldaki is insanlarina yerel kalkinma hamlesi bilgilendirmesi OXbxqeLO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA’dan İstanbul’daki iş insanlarına yerel kalkınma hamlesi bilgilendirmesi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul’daki iş insanlarını Kastamonu’da yatırım yapmaya teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında İstanbul’a çıkarma yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), iş insanlarını Kastamonu’da yatırıma teşvik etmek amacıyla Kastamonulu Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. KASİAD Başkanı Ayhan Aslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, KUZKA tarafından TR82 Bölgesi’nde uygulanan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile Kastamonu’ya yönelik sunulan yatırım fırsatları ve destek unsurları ele alındı.

Kastamonulu iş insanlarına yatırım daveti

Yönetim kurulu üyeleri ve dernek başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda, KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ve Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel Yakar tarafından KASİAD üyesi iş insanlarına yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. KUZKA Genel Sekreteri Eraslan, ajansın yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vererek, Kastamonu başta olmak üzere bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda iş dünyasıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarına yönelik gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Toplantıda, Özgür Yücel Yakar da Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Kastamonu için belirlenen öncelikli yatırım alanları, faydalanılabilecek destek unsurları ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumda, Kastamonu ili özelinde, doğa temelli turizm yatırımları, entegre mermer işleme ve mermerden katma değerli ürünler üretimi, tarımsal ürünlerden katma değerli ürün üretimi ve ağaç ve orman ürünlerinden katma değerli ürün üretimi konularında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara sunulacak desteklere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile girişimcilere, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, 8 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği ve yatırım yeri tahsisi sağlanacağı belirtildi. Söz konusu destek unsurlarına ek olarak girişimcilere yatırım tutarının yüzde 15’i ve 301 milyon TL’ye kadar nakdi destek ya da yatırım tutarının yüzde 20’si ve 301 milyon TL’ye kadar faiz/kar payı desteği verileceği ifadele edildi.

Toplantı, programa ilişkin KASİAD üyelerinin sorularının yanıtlanması, görüş ve değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin