Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir” projesi iş sahibi yapıyor

Ekonomi Yayın: 14.06.2024 04:07
İhlas Haber Ajansı
“Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir” projesi iş sahibi yapıyor

Sanayi ile istihdam bekleyen gençler arasında köprü kuran “Bu Gençlikten İyi İş Çıkar” projesi ile 15-29 yaş aralığındaki ’NEET gençler’ arasından seçilen 60 kursiyere, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesinde 400 saatlik mesleki eğitimler verildi. Eğitim sonrası staj ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin 14’ü bölge sanayisinde işe başladı, diğerleri ise iş teklifleri aldı.

OMÜ’nün başvuru, Samsun Merkez OSB Müdürlüğünün ise eş-başvuru sahibi olduğu Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülmekte olan “This Youth Can Do A Good Job” (Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir) isimli proje için basın toplantısı gerçekleştirildi. Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen proje sürecinin TR83 Bölgesindeki illerde kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, bölge sanayicileri ve işverenlerine tanıtılması amacıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cenk Gezegin, “Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen proje kapsamında, TR83 Bölgesinde (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat) yaşayan ve 15-29 yaş aralığındaki NEET gençler arasından seçilen 60 kursiyere, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde 400 saatlik mesleki eğitimler verildi. Bu eğitimler; bilgisayar destekli tasarım ve üretim, endüstriyel otomasyon sistemleri ve yenilenebilir enerji sistemleri alanlarını kapsamış ve kursiyerler teorik-pratik derslerin yanı sıra çeşitli konferans, seminer, teknik gezi ve kariyer fuarlarına katılmıştır. Eğitim sonrası staj ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin 14’ü bölge sanayisinde işe başlamış, diğerleri ise iş teklifleri almıştır. Ayrıca, TR83 Bölgesindeki 228 firma ile yapılan anket çalışmasıyla, sanayi kuruluşlarının yüksek teknoloji kullanımındaki ihtiyaçları ve engelleri tespit edildi. Firmaların yüzde 94,7’si yüksek teknolojiye erişimde zorluk yaşadığını belirterek, finansal kısıtlamalar, fiziksel alan eksikliği, insan kaynakları sorunları ve piyasa kaygılarını ana nedenler olarak göstermiştir. Anket sonuçları, bölgedeki sanayi kapasitesini artırmaya yönelik stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır” dedi.

Toplantı fotoğraf çekimi ile son buldu.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Samsun merkezli “change” operasyonunda 17 kişi adliyede

Gündem Yayın: 28.06.2024 12:30
İhlas Haber Ajansı

Samsun merkezli İstanbul, Trabzon ve Çorum illerinde düzenlenen “change” operasyonunda gözaltına alınan 30 kişiden 17’si adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince projeli önceki sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Farklı marka ve modeldeki yanmış, yakalamalı/hacizli ve enkaz altından çıkarılan ağır hasarlı araçların, motor ve şase numaraları ile orijinal özelliklerini değiştirerek; Bulgaristan’dan getirilen gümrük kaçağı ve piyasa değeri 15 milyon TL olduğu değerlendirilen 29 araç ile “change” yapılıp satılması suretiyle, “nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık” suçlarını işledikleri tespit edilen şahıslara yönelik Samsun merkezli yapılan operasyonda Samsun’da 22, İstanbul’da 6, Çorum’da 1 ve Trabzon’da 1 olmak üzere toplam 30 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 3 adet tabanca ve bu tabancalara ait 20 adet fişek, 23 adet 9.19 mm fişek, 1 adet şarjör, suçtan elde edildiği değerlendirilen 58 bin 800 TL , dijital materyaller, 2 adet araç plakası, noter belgeleri, araç alım-satım işlemlerine ilişkin çok sayıda evrak ve diğer materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan 30 şüpheliden 13’ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, sorguları tamamlanan 1’i kadın 17 kişi de bu sabah Samsun Adliyesine sevk edildi.