Bolu’nun Mudurnu ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.
İlçede günlerdir etkisini sürdüren sıcak ve güneşli hava, yerini aniden bastıran sağanak yağışa bıraktı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece düştü. Mudurnu pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, aniden başlayan yağış nedeniyle dükkan saçaklarının altına sığınarak korunmaya çalıştı. Yağışın etkili olduğu ilçede sürücüler ise kayganlaşan yollarda dikkatli şekilde ilerledi.
Yetkililer, ilçede yağışların aralıklarla devam edebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.


Bolu’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi
Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti
Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.
Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

