Bolu'da iki katlı ahşap ev alev alev yandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2023 12:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da iki katlı ahşap ev alev alev yandı

BOLU (İHA) – Bolu’nun Göynük ilçesinde iki katlı ahşap ev alev alev yandı.
Yangın, Değirmenözü köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emin I.’ya ait iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm evi sardı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine arazözler ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangını söndürmek için vatandaşlar, orman ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Yangın uzun uğraşlar neticesinde güçlükle söndürüldü. İki katlı ahşap evden geriye kül yığını kaldı.
Ekiplerin soğutma çalışması devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 10
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Nisan, 2026 14:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Miras Zinciri Oluşturuldu

Safranbolu’da Dünya Miras Günü etkinlikleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yürüyüş haricinde Hıdırlık Seyir Tepesi’ndeki etkinliklerle gerçekleştirildi.

Programa; Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, çok sayıda sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dünya Miras Günü ile Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, farklı duraklarda anlatılar paylaşıldı, miras temalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Programda, Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nda görev yaptığı yıllarda yürüttüğü çalışmaları titizlikle derleyerek kapsamlı bir arşiv oluşturan Mustafa Şehirli, yaklaşık 20 yıllık mesleki birikimini “Safranbolu Görsel Kütüphanesi” adlı web sitesi aracılığıyla dijital ortama taşıdığını ifade etti. Elif Köse ise yaptığı değerlendirmede, bu tür çalışmaların kurumlar arası iş birliğiyle daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Etkinlikte Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu tarafından “Miras Bildirisi” okundu. Bildiride, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğu vurgulanarak sürdürülebilir koruma anlayışına dikkat çekildi.

Safranbolu’da Dünya Miras Günü’nde söz verildi

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, kentin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek amacıyla “Miras Bildirisi”ni kamuoyuyla paylaştı.

Urgancıoğlu, Safranbolu’nun sahip olduğu eşsiz mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğunu vurguladı. Okunan bildiriyle, kentin tarihi, mimarisi ve yaşam kültürünün önemine dikkat çekilerek sürdürülebilir koruma anlayışının altı çizildi.

Urgancıoğlu’nun okuduğu bildiri şu şekilde: “Bugün burada, Safranbolu’nun miras elçileri olarak, Safranbolu için bir aradayız.

Bu kent; tarihiyle, mimarisiyle, yaşam kültürüyle geçmişten geleceğe uzanan eşsiz bir mirastır. Bu miras; korundukça yaşar, yaşadıkça geleceğe taşınır. Bizler biliyoruz ki;
bu değer yalnızca bugünün değil, yarınların da sorumluluğudur. Safranbolu’nun mirası;
doğru korunduğunda ve bilinçle paylaşıldığında, turizmin de en güçlü değerlerinden birine dönüşür.

Bu nedenlerle; koruma ve kullanma dengesini gözetmek, yerel yaşamı güçlendirerek bu mirası yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün burada; Safranbolu’nun mirasını koruyacağımıza, yaşatacağımıza ve gelecek kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz.

Safranbolu mirasıyla yaşıyor…Ve bu miras hepimizin.” ifadeleri yer aldı.

Program, Safranbolu Halk Kültürü Derneğinin Başkanı Erbil Ünal yönetimindeki halk oyunları gösterisi ve dinletisiyle devam etti. Etkinlik, katılımcıların oluşturduğu ışıklı miras zinciri ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin