Bolu’da balya makinesi yandı, tarlada anız yangını çıktı
Bolu’da tarlada balya yapan tarım makinesi alev aldı. Makineden sıçrayan alevler tarlada anız yangınına neden oldu.
Edinilen bilgiye nazaran, Ovadüzü Mahallesi’nde biçilen tarlada balya üretim çalışması sırasında balya makinesinde şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen alevler makinenin büsbütün yanmasına sebep oldu. Yükselen alevler tarladaki anızlara da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü takımları sevk edildi. Grupların süratli müdahalesiyle yangın denetim altına alınarak etraftaki tarlalara yayılması önlendi. Yangında balya makinesi kullanılamaz hale gelirken, tarlada küle döndü.
Artvin’de endemik yayla çayı çiçeği kaçakçılığına Jandarma engeli
Artvin’de endemik Yayla Çayı Çiçeği’ni yasa dışı yollarla Gürcistan’a çıkarmaya çalışan bir şahıs jandarma ekiplerince yakalanarak hakkında adli ve idari işlem uygulandı.
Artvin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen titiz çalışmalar neticesinde, yurt dışına çıkarılması yasak olan endemik bitki türlerinden Yayla Çayı Çiçeği ile Gürcistan’a geçmeye çalışan bir şahıs yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, bir şahsın endemik bitkiler arasında yer alan Yayla Çayı Çiçeği’ni yasa dışı yollarla Gürcistan’a çıkaracağı yönünde istihbari bilgiye ulaşan jandarma ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyon kapsamında şüpheli şahıs, Artvin’in Kemalpaşa ilçesi Sarp köyü sınırlarında bulunan 1’inci Derece Askeri Yasak Bölge içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.
Şahsın üzerinde yapılan kontrollerde, 35,23 gram Yayla Çayı Çiçeği olduğu değerlendirilen bitki ele geçirildi. Olayla ilgili olarak adli makamlara sevk edilen şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.
Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Çevre Kanunu kapsamında endemik türleri bulundurma kabahatinden 557 bin 212 TL idari para cezası uygulandı.
Artvin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, sorumluluk bölgesinde bulunan doğal güzelliklerin korunması ile halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.