Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Kasım, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da balık izdihamı

Bolu’da taze hamsi ve palamut pazara adeta renk kattı. Vatandaşlar kilogramı 150 liradan satılan hamsi ve palamut için sıraya girdi.
İhsaniye Mahallesi’nde kurulan halk pazarında deniz ürünlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geçtiğimiz hafta kilogramı 350 liradan satılan hamsi, bu hafta 150 liraya düşerek alıcı buldu. Palamut ise tanesi 150 liradan tezgaha çıktı. Hamsi ve palamut tezgahlarının önünde vatandaşlar sıraya girdi, zaman zaman izdiham yaşandı ve kısa sürede kilolarca balık satıldı.
Balıkçı Hakan Yıldız, tezgahta bolluk yaşandığını söyleyerek, "Karadeniz hamsisi orta boy ama güzeldir. Hamsi kilosu 150 lira, istavrit 200, mezgit 150, sardalya 100, uskumru ise 150 liradan satılıyor" dedi.
"Palamut tezgahı önünde sıra var"
Vatandaşların özellikle palamuta yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Yıldız, "Palamut tezgahı önünde sıra var. Palamutlar yaklaşık 1,5 kilo. Tanesini 150 liradan satıyoruz. Kilogram fiyatı da 100 liraya denk geliyor. Bu hafta balık bolluğu güzel" diye konuştu.
Fiyatların düşmeyeceğini öngören Yıldız, "Hafta arası hamsi pahalıydı. 250-300 lirayı gördü. Bugün pazartesinin şansına iyi bir pazar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

4 günde 425 vakaya müdahale ettiler

Düzce’de Kurban Bayramı’nda ambulanslar 425 olaya müdahil olurken, bin 476 sıhhat işçisi de 24 saat temeliyle misyon aldı.
Düzce’de Kurban Bayramı’nda bin 476 sıhhat işçisi vatandaşların bayramı sağlıklı geçirmesi için ağır gayret harcadı. Vilayet genelinde meydana gelen olaylarda yaralananlar için ise Vilayet Ambulans Başhekimliği vazifesi başındaydı. 22 grup ile 4 gün boyunca vatandaşların sıhhati için misyon yapan ambulans grupları 425 olaya müdahalede bulundu.
49’u trafik kazası 3’ü ise kurban yaralanmalarından yüzlerce hastayı hastanelere taşıdıklarını belirten Vilayet Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ayşenaz Özcan, "Kurban Bayramı’nda 425 olaya müdahalede bulunduk. Bunların 49 tanesi trafik kazasıydı. 3’ü ise kurban bölümü esnasında oluşan kesilerinden kaynaklanan olaylardı. Bunlar bizim ambulanslarla hastanelere nakil ettiğimiz hasta sayıdır. Hastanelerimizde kurban bayramını çok ağır geçirdiler. Bin 476 sıhhat işçimiz ailelerinden uzak vatandaşlarımıza hizmet ettiler. Sağlıklı günler dileriz" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin