Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Kasım, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da balık izdihamı

Bolu’da taze hamsi ve palamut pazara adeta renk kattı. Vatandaşlar kilogramı 150 liradan satılan hamsi ve palamut için sıraya girdi.
İhsaniye Mahallesi’nde kurulan halk pazarında deniz ürünlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geçtiğimiz hafta kilogramı 350 liradan satılan hamsi, bu hafta 150 liraya düşerek alıcı buldu. Palamut ise tanesi 150 liradan tezgaha çıktı. Hamsi ve palamut tezgahlarının önünde vatandaşlar sıraya girdi, zaman zaman izdiham yaşandı ve kısa sürede kilolarca balık satıldı.
Balıkçı Hakan Yıldız, tezgahta bolluk yaşandığını söyleyerek, "Karadeniz hamsisi orta boy ama güzeldir. Hamsi kilosu 150 lira, istavrit 200, mezgit 150, sardalya 100, uskumru ise 150 liradan satılıyor" dedi.
"Palamut tezgahı önünde sıra var"
Vatandaşların özellikle palamuta yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Yıldız, "Palamut tezgahı önünde sıra var. Palamutlar yaklaşık 1,5 kilo. Tanesini 150 liradan satıyoruz. Kilogram fiyatı da 100 liraya denk geliyor. Bu hafta balık bolluğu güzel" diye konuştu.
Fiyatların düşmeyeceğini öngören Yıldız, "Hafta arası hamsi pahalıydı. 250-300 lirayı gördü. Bugün pazartesinin şansına iyi bir pazar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
29 Haziran, 2025 14:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nden savunma sanayinde yeni adım: İnsansız Nano Helikopter

Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A.Ş. firması Türkiye’de bir ilke imza attı.

“Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi”nin kağıt üzerinden uygulamaya geçmesi savunma sanayinde yeni bir adım olarak ilgi görüyor.

Karabük Teknokent’teki Prototip Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Kırışık, yaptığı açıklamada, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası konumunu güçlendirmek amacıyla bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel girişimcilere AR-GE başvuruları yapma imkânı tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Teknokentimiz, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu çalışmalar sayesinde, Karabük’te ilk defa savunma sanayii alanında AR-GE projesi hayata geçiriliyor. Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma ve gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil amaçlı yeni bir teknolojiyi geliştirmeyi hedefliyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayisi alanındaki yeteneklerini artıracak ve ulusal güvenliğimize katkıda bulunacaktır. Amacımız, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine devam ederek teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirmektir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, insansız nano helikopter teknolojisinin geliştirilmesiyle, bu cihazların yaklaşık yarım saat havada kalabildiği de bildirildi. Bu başarı, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama-kurtarma ve gözetleme faaliyetlerinin etkinliğini artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin