Reklam
Reklam
rektor aydin hedefimiz uluslararasilasma ve arastirma universitesi olmak 7VIRk1mH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Aydın: “Hedefimiz uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi olmak”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, “Uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi olma gayemiz var. Biz bu yıl adayda sabit kalma gayesindeyiz lakin önümüzdeki yıllarda üst sıralarda yer alarak araştırma üniversite olmayı hedefliyoruz” dedi.

Üniversiteye ilişkin OMTEL Otel’de ulusal basın mensuplarıyla bir ortaya gelen Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, üniversitenin 2024 yılı muvaffakiyetlerini ve gelecek amaçlarını paylaştı. Aydın, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı (YÖKAK) tarafından verilen 5 yıllık tam akreditasyon ile “aday araştırma üniversitesi” statüsünün OMÜ’nün bilimsel gelişiminde dönüm noktası olduğunu vurguladı.

“Aday araştırma üniversitesi statüsüyle bilimde liderlik hedefi”

Rektör Aydın, üniversitenin bilimsel rekabet gücünü ortaya koyan en kritik gelişmeyi ise YÖK tarafından “aday araştırma üniversitesi” statüsüne kabul edilmeleri olarak açıkladı. Bu adımın akademik üretkenliğin, araştırma altyapısının ve proje çeşitliliğinin somut bir göstergesi olduğunu kaydeden Aydın, ana gayenin bu süreci en kısa müddette “araştırmaüniversitesi” niteliğine dönüştürerek hem bölgenin hem de ülkenin bilimsel rekabet gücüne öncülük etmek olduğunu belirtti. Aydın, “Uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi olma maksadımız var. Şu anda toplamda araştırma üniversitesi olan 21 tane devlet üniversitesi var. Biz şu anda aday araştırma üniversitesiyiz. 6 tane aday üniversite var. Bu futbol ligi üzere bir müsabaka gerektiriyor. Biz bu yıl adayda sabit kalma amacındayız fakat önümüzdeki yıllarda üst sıralarda yer alarak araştırma üniversite olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Kalite seyahatinde dönüm noktası: 5 yıllık tam akreditasyon”

OMÜ’nün 50. yaşını kutladığı bu yılda ulaşılan değerli muvaffakiyetleri vurgulayan Rektör Aydın, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) değerlendirmeleri sonucunda üniversitenin 5 yıl müddetle tam akreditasyon almaya hak kazandığını hatırlattı. Aydın, “Bu muvaffakiyet, sırf bir evrak değil; eğitim-öğretimden araştırmaya, idari süreçlerden öğrencilerimizin gelişimine kadar OMÜ’de kökleşen kalite kültürünün tescilidir” sözlerini kullandı.

Aydın, ayrıyeten üniversitenin YÖK’ten “spor dostu kampüs” unvanı alarak öğrencilerin sağlıklı hayat ve spor faaliyetlerine erişimini kolaylaştırdığını da kelamlarına ekledi.

“Yıllık hasta sayımız 1,2 milyon”

OMÜ Rektör Yardımcısı Çetin Kurnaz ise yaptığı sunumda, “OMÜ sıhhat hizmetleri ile ön plana çıkıyor. 3 temel ünitemiz var. Tıp, diş ve veterinerlik fakültesi. Üniversitemizin en esaslı fakültelerinden biri tıp fakültesidir. Yıllık hasta sayımız 1,2 milyon. Sıhhat turizmi hayatımıza çokça girmeye başlayan bir kesim. Organ ve doku nakliden Karadeniz’in en kıymetli merkeziyiz. Toplamda 634 organ naklinin muvaffakiyet ile yaptık. Diş Hekimliği Fakültesi yıllık 300 bin hastaya hizmet veriyor. Veterinerlik Fakültemiz Türkiye’nin en uygun 4. veterinerlik fakültesidir. 30 binin üzerinde hastaya hizmet vermektedir” halinde konuştu.

Toplantıya OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e2e7dcfb 77d3 42c3 b555 fd98e59fd9e5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mayıs, 2026 13:31 tarihinde yayınlandı
0

KARÇEL emekçilerine toplu sözleşme ziyareti

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, KARÇEL çalışanlarını ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde başarıyla imzalanan 2026-2027 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette işçilerle bir araya gelen sendika yöneticileri, sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Emekçilerin gösterdiği dayanışmanın önemine dikkat çeken Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz, imzalanan sözleşmenin çalışanların haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren önemli kazanımlar içerdiğini ifade etti.

KARÇEL emekçileriyle samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, işçilerin talep ve görüşleri de dinlenirken, sendika yönetimi her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ziyaret sonunda, 2026-2027 Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm KARÇEL çalışanlarına ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin