Rektör Aydın: "Hedefimiz uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi olmak" - Karabük Haber Postası
rektor aydin hedefimiz uluslararasilasma ve arastirma universitesi olmak 7VIRk1mH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Aydın: “Hedefimiz uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi olmak”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, “Uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi olma gayemiz var. Biz bu yıl adayda sabit kalma gayesindeyiz lakin önümüzdeki yıllarda üst sıralarda yer alarak araştırma üniversite olmayı hedefliyoruz” dedi.

Üniversiteye ilişkin OMTEL Otel’de ulusal basın mensuplarıyla bir ortaya gelen Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, üniversitenin 2024 yılı muvaffakiyetlerini ve gelecek amaçlarını paylaştı. Aydın, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı (YÖKAK) tarafından verilen 5 yıllık tam akreditasyon ile “aday araştırma üniversitesi” statüsünün OMÜ’nün bilimsel gelişiminde dönüm noktası olduğunu vurguladı.

“Aday araştırma üniversitesi statüsüyle bilimde liderlik hedefi”

Rektör Aydın, üniversitenin bilimsel rekabet gücünü ortaya koyan en kritik gelişmeyi ise YÖK tarafından “aday araştırma üniversitesi” statüsüne kabul edilmeleri olarak açıkladı. Bu adımın akademik üretkenliğin, araştırma altyapısının ve proje çeşitliliğinin somut bir göstergesi olduğunu kaydeden Aydın, ana gayenin bu süreci en kısa müddette “araştırmaüniversitesi” niteliğine dönüştürerek hem bölgenin hem de ülkenin bilimsel rekabet gücüne öncülük etmek olduğunu belirtti. Aydın, “Uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi olma maksadımız var. Şu anda toplamda araştırma üniversitesi olan 21 tane devlet üniversitesi var. Biz şu anda aday araştırma üniversitesiyiz. 6 tane aday üniversite var. Bu futbol ligi üzere bir müsabaka gerektiriyor. Biz bu yıl adayda sabit kalma amacındayız fakat önümüzdeki yıllarda üst sıralarda yer alarak araştırma üniversite olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Kalite seyahatinde dönüm noktası: 5 yıllık tam akreditasyon”

OMÜ’nün 50. yaşını kutladığı bu yılda ulaşılan değerli muvaffakiyetleri vurgulayan Rektör Aydın, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) değerlendirmeleri sonucunda üniversitenin 5 yıl müddetle tam akreditasyon almaya hak kazandığını hatırlattı. Aydın, “Bu muvaffakiyet, sırf bir evrak değil; eğitim-öğretimden araştırmaya, idari süreçlerden öğrencilerimizin gelişimine kadar OMÜ’de kökleşen kalite kültürünün tescilidir” sözlerini kullandı.

Aydın, ayrıyeten üniversitenin YÖK’ten “spor dostu kampüs” unvanı alarak öğrencilerin sağlıklı hayat ve spor faaliyetlerine erişimini kolaylaştırdığını da kelamlarına ekledi.

“Yıllık hasta sayımız 1,2 milyon”

OMÜ Rektör Yardımcısı Çetin Kurnaz ise yaptığı sunumda, “OMÜ sıhhat hizmetleri ile ön plana çıkıyor. 3 temel ünitemiz var. Tıp, diş ve veterinerlik fakültesi. Üniversitemizin en esaslı fakültelerinden biri tıp fakültesidir. Yıllık hasta sayımız 1,2 milyon. Sıhhat turizmi hayatımıza çokça girmeye başlayan bir kesim. Organ ve doku nakliden Karadeniz’in en kıymetli merkeziyiz. Toplamda 634 organ naklinin muvaffakiyet ile yaptık. Diş Hekimliği Fakültesi yıllık 300 bin hastaya hizmet veriyor. Veterinerlik Fakültemiz Türkiye’nin en uygun 4. veterinerlik fakültesidir. 30 binin üzerinde hastaya hizmet vermektedir” halinde konuştu.

Toplantıya OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin