Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2023 15:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu Belediyesi’nden çölyak hastalarına destek

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çölyak hastaları ile bir araya geldi. Çölyak hastalarına Bolu Belediyesi tarafından özel olarak ürettirilen glütensiz makarnalardan hediye eden Başkan Özcan, "Sizlere alışveriş kartı da hediye edeceğiz. Diğer glütensiz ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz" dedi.Bolu Belediyesi, çölyak hastası vatandaşlara destek olmak amacıyla program düzenledi. Programa Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, daire müdürleri ve 64 çölyak hastası katıldı. Çölyakın zor bir hastalık olduğuna dikkat çeken Özcan, "Bu hastalığa göre beslenmeniz gerekiyor ve bunun da ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bugün kendi unumuzdan ve glütensiz olarak ürettirdiğimiz özel makarnalardan sizlere dağıtmak istedik. Bunun yanında alışveriş kartı da hediye edeceğiz sizlere ki diğer glütensiz ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Bu bir farkındalık projesi ve amacımız burada çölyak hastalığı, çölyak hastalarına karşı toplumdaki hassasiyeti arttırabilmek. Bu programı bu amaçla düzenledik. Davetimize katıldığınız için sizlere teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de Bolu ilimizdeki çölyak hastalarımıza daha çok destek vermeye devam edeceğiz" dedi. (İHA)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Çevre Tırı’ ile öğrencilere doğa sevgisi aşılandı

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilişkin ‘Çevre Tırı’ "Yeşil Yerleşke Festivali" kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ile buluşarak, etraf şuurunun artmasında katkıda bulundu.
OMÜ ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde Yaşam Merkezi alanında Yeşil Yerleşke Şenliği düzenlendi. 2 gün boyunca sürecek şenliğin birinci gününde öğrenciler, Etraf Tırı’na ilişkin etkinlikler ile tabiat sevgisi ve etraf şuurunu arttırıcı aktivitelere katıldı. Farkındalık eğitimleri, atölye faaliyetleri, ikramlı oyunlar, canlı performanslar ve etraf bilgisi yarışları ile etrafa hassas bir gelecek için çalışma yürütüldü.
Festivaldeki etraf aktifliklerine katılan OMÜ Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Kısmı öğrencisi Mehmet Ali Köse, "Çevre Tırı ve şenlik, etrafa olan şuurumuzun artmasına neden oldu. Bilgi yarışına katıldık. Orada ziyanlı atıklar hakkında bilgi edindik. Birçok arkadaş çeşitli aktiviteler sayesinde etraf konusunda daha şuurlu hale geldi. Bu aktifliklerin toplumu bilinçlendirecek çok âlâ aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Yöresel oyunlar da sosyalleşmemizi sağladı. Bizim için yararlı bir vakit geçirme aktifliği oldu" dedi.
Mühendislik öğrencisi ve OMÜ Çevre Topluluğu Başkanı Berfin Sever ise "Festival alanında değiş-tokuş ünitesinde misyon alıyorum. Öğrenciler, öteki öğrencilerin kullanabileceği bir gereci bize getiriyor biz de onların kullanabileceği öbür bir malzeme ile değiştiriyoruz. Bu halde geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Birebir vakitte Etraf Tırı da alanımızda bulunuyor. Bu türlü bir uygulama yerleşkemize geldiği için de şanslıyız" diye konuştu.
Tır ve şenlik aktiflikleri, yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.