Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bir tesisle 60 milyon TL’lik tasarruf

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) işletmeye aldığı 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesi ile 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinde yılda 48 milyon TL enerji tasarrufu sağlayacak. Alaçam-Yakakent isale hattının da tamamlanmasıyla yıllık enerji tasarrufu 60 milyon TL’ye çıkacak.
İlçelerin kırsal mahallelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan susuzluk problemlerini altyapı yatırımlarıyla çözmeye devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa standartlarında inşa edilerek hizmete sunulan 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesi ile ilk olarak Atakum ilçesinin Taflan Mahallesi ile Ondokuzmayıs ilçesinin merkez, Dereköy, Çetinkaya, Doğanca ve Yörükler ile birlikte Nebiyan sisteminden su alan 8 mahallenin su sorunu çözen SASKİ, 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ile birlikte son olarak da Bafra ilçe merkezine memba kalitesinde içme suyu temin etti.

Alaçam-Yakakent isale hattı devam ediyor
Günde 100 bin metreküp suyu arıtıp memba kalitesine getirdikten sonra Atakum, 19 Mayıs ve Bafra’daki mahallelerin musluklarından akıtan SASKİ, Alaçam-Yakakent isale hattının yapımına ise devam ediyor. Uzun ömürlü çelik ve duktil borular kullanılarak Bafra’ya kadar getirilen su, Mart sonunda da Alaçam ve Yakakent ilçelerine ulaştırılacak. Bugünkü değerle projeye 800 milyon TL harcayan SASKİ, çalışmaları bitirdiğinde 5 ilçenin tamamına memba kalitesinde su vermiş olacak.

Enerji sarfiyatı azalıyor
Projenin enerji sarfiyatı ve maliyetleri azaltması bakımından da çok önemli olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Mahallelerimizin su problemlerini ortadan kaldırmak için canla başla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda işletmeye aldığımız 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesi ile 19 Mayıs’ta 11, Bafra’da ise 21 sondaj kuyusu işlevini tamamladı. Buralardaki pompalarımızı şimdi bunları yenilediğimiz su depolarında kullanacağız. Dolayısıyla enerji sarfiyatımız ve maliyetlerimiz de azalmış olacak. Hesaplamalarımıza göre iki ilçemizde yıllık enerji sarfiyatımız 13 milyon kilovatsaat azalacak. Bunun karşılığında da 48 milyon TL tasarruf elde etmiş olacağız. Ancak Alaçam-Yakakent isale hattı da Mart ayına kadar tamamlanacak. Suyu direk arıtma tesisimizden verdiğimizde Alaçam’da 12, Yakakent’te ise 3 sondaj kuyumuz ve 2 keson terfi merkezimiz boşa çıkacak. Buradan da enerji sarfiyatımız yıllık 4 milyon kilovatsaat, maliyetimiz de 12 milyon TL azalacak. Sonuç olarak 4 ilçemizde yılda toplam 60 milyon TL tasarruf sağlayacağız. 4.5 yılda alt ve üstyapıda dev bütçeli projeleri hayata geçirerek halkımızın hizmetine sunduk. SASKİ Genel Müdürlüğü ve ekiplerimizin özverili gayretleriyle ilçelerimin altyapısını isale hatlarıyla ördük. Allah’ın izniyle Alaçam ve Yakakent’te de içme suyu sorunu kalmayacak. Şehrimizin dört bir yanında ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımız için gayret, hakkaniyet ve samimiyetle çalışıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Kasım, 2025 15:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

OFLAZ: “HEDEFİMİZ, MUTLU BİR KARDEMİR”

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek şirketin hedeflerini ve önceliklerini anlattı. Oflaz, "Yatırımcının, emekçinin, bu şehrin insanının mutlu olduğu bir Kardemir görmek tek hayalimiz" dedi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, Karabük ve Zonguldak'tan gazetecilerle Karabük Mühendisler Kulübü'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda hem tanışma fırsatı bulan Oflaz hem de şirketin gelecek vizyonuna ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BASIN EMEKÇİLERİNE AYRICA SAYGI DUYUYORUM"

Kardemir'in şehir için taşıdığı değere vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali  Oflaz, "2020 yılında Kardemir üyeliğimi Karabük’teki yerel gazetelerden öğrenmiştim. Bu nedenle basın emekçilerine ayrıca saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı. Oflaz, şehrin Kardemir'le ilgili vizyon ve beklentilerinin kendileri için birincil öncelik olduğunu belirterek, "Yatırımcının, emekçinin, bu şehrin insanının mutlu olduğu bir Kardemir görmek tek hayalimiz. Bunun için sıkı çalışacağız" dedi.

ÜRETİM VE İHRACATTA GÜÇLÜ KONUM

Kardemir'i hem üretim hem de ihracatta güçlü bir konuma taşımayı hedeflediklerini ifade eden Oflaz, üniversite, belediye, mülki idare ve sendikalarla iş birliği içinde çalışacaklarını açıkladı. Bu iş birlikleriyle hem sanayide hem de insan kaynağında daha dirençli bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

ÇEVRE VE SOSYAL YATIRIMLARA ÖNEM

Çevre politikalarının da şirketin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Başkan Oflaz, atık su arıtma tesisi yatırımını hayata geçireceklerini duyurdu. Oflaz, "Yaşadığımız şehre duvar değil, kapı açan yatırımlar yapmak istiyoruz. Kültür merkezi ve müze gibi sosyal alanları da zaman içinde Karabük’e kazandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

TREN TEKER SETİNDE İHRACAT HEDEFİ

Stratejik ürünlerden tren tekeri seti üretiminde ihracatı hızla artırmayı ve bu alanda söz sahibi olmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Oflaz, bu konudaki kararlılıklarını vurguladı.

"MUTLU BİR KARDEMİR İÇİN ZAM"

Şirket çalışanlarına yapılan ücret zammına da değinen Oflaz, "İşçilerimize yüzde 80, beyaz yakalı çalışanlarımıza yüzde 54 zam yaptık. Amacımız mutlu bir Kardemir oluşturmak. Bir işçinin sabah servise güler yüzle binmesi bizim için çok değerli" açıklamasını yaptı.

İSTİHDAMDA BÖLGE ÖNCELİĞİ

İstihdam politikaları hakkında da bilgi veren Oflaz, işe alımlarda mülakat ve kura yöntemlerinin kullanıldığını, her iki yöntemin de artı ve eksileri bulunduğunu söyledi. Oflaz, "İstihdamda hedefimiz, Kardemir’e en iyi katkıyı sağlayacak kişileri bünyemize katmak. Batı Karadeniz Bölgesi bizim için öncelikli olacak" ifadelerini kullandı. Soru-cevap bölümünün ardından sona eren toplantı, basın mensuplarıyla çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin