blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN Bilişim Teknolojileri MYO kapılarını geleceğe açmaya hazırlanıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Karadeniz Ereğli’de kurulan Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulunun fiziki altyapısı ve çağdaş laboratuvarlarını yerinde inceleyerek yeni akademik devir öncesi planlanan teknolojik altyapı çalışmalarını kıymetlendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bununla birlikte Ereğli Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Fakültesi ve Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesini de ziyaret ederek yapılan faaliyetleri inceledi.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; yeni kurulan Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, Ereğli Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Fakültesi ve Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi ziyaretleri kapsamında yaptığı değerlendirmede, üniversitenin teknoloji ve bilişim alanında attığı adımların bölge ve ülke için kıymetine dikkat çekerek şu sözleri lisana getirdi:
"Güçlü akademik takımı, çağdaş eğitim altyapısı ve dal ile sanayi iş birlikleriyle teknoloji odaklı kıymetli projelere imza atan Üniversitemiz, Karadeniz Ereğli’de kurulan ve bu yıl kapılarını öğrencilere açacak olan bilişim merkezli Meslek Yüksekokulu ile yenilikçi ön lisans programları sayesinde bilişim ve teknoloji alanında öncü bir bilim ve eğitim merkezi olarak yükselmeye devam ediyor.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, kıymetli hemşehrimiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Saadet Oruç Hanımefendi ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Sayın Saffet Bozkurt’un kıymetli katkılarıyla kurulan Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu; gençlerimizin dijital dünyanın kapılarını aralaması ve geleceğin iş gücünde faal bir rol üstlenmeleri için sağlam ve muteber bir temel oluşturuyor. Öğrencilerimize geleceğin teknolojilerine hazırlayacak donanımlı, çağdaş eğitim ortamları sunuyoruz. Bu yatırımlar yalnızca esaslı bir geçmişe sahip Üniversitemiz için değil, bölgemizin ve ülkemizin dijital geleceği için de büyük bir değer arz etmektedir. Bu vesileyle Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu ile birlikte tüm fakülte, meslek yüksekokulu, yüksekokul ve programlara yerleşerek BEUN ailesine katılacak bütün değerli öğrencilerimize şimdiden muvaffakiyetler diliyorum."
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi eğitim vizyonundaki güçlü bir dönüm noktası olan Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu; "Büyük Data Analistiği", "Oyun Geliştirme ve Programlama" ve "Arka-Yüz Yazılım Geliştirme" üzere geleceğin bölümlerine direkt katkı sağlayacak ön lisans programlarıyla eşsiz fırsatlar sunuyor. Ayrıyeten Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulunda açılan "Bulut Bilişim Operatörlüğü" ve Alaplı Meslek Yüksekokulunda açılan "Robotik ve Yapay Zekâ" programı da dijital dönüşüm çağında kayda paha bir rol üstleniyor. Kurulan Meslek Yüksekokulu ve açılan programlarla birlikte BEUN hem bölgede hem de yükseköğretim topluluğunda mesleksel ve teknolojik alanlardaki yetkinliğine yeni bir boyut kazandırmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Padişah sofralarının vazgeçilmeziydi, Amasya’da sülün eti yeniden sofralara dönüyor

Şehzadeler şehri Amasya’da, geçmişte padişah sofralarını süsleyen sülün yeniden ihtişamlı günlerine dönüyor. Sülün çiftliği kuran Amasya Üniversitesi, etinin pişirildiği yemekler için de araştırma başlattı.
Bu alanda yapılan yatırımla Suluova Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) bahçesinde kümesler oluşturulup okul binası içinde de kuluçka tesisi konuşlandırıldı. Tesiste 60 bireyle başlayan üretim bir yıl geçmeden 700’e ulaştı. Düzenli beslenmenin etkisiyle kuşların yumurta verimi 5 kata yakın arttı.

Şehrin gastronomi atlasına dahil edilecek
Osmanlı devletinde lezzetiyle padişah sofralarının vazgeçilmezi olan sülünün eğitim ve ekonominin yanı sıra mutfak kültürüne de katkı sağlaması amaçlanıyor. Bu amaçla Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun mutfağında hummalı bir araştırma çalışması başlatıldı. Akademisyenler, öğrenciler ve usta aşçılar farklı tekniklerle pişen sülünleri şehrin gastronomi atlasına dahil etmeyi planlıyor. Yetiştirilen sülünlerin etlerinin itinalı bir şekilde hazırlandığını belirten Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mücahit Aydın, "Aşçılık programı öğrencilerimiz ve sektör temsilcileriyle birlikte en lezzetli tadı tespit edebilmek için farklı pişirme yöntemlerini deniyoruz. Geçmişte padişahların sofralarını süsleyen sülün yakın zamanda da Amasya mutfağının çeşitleri arasına girecek" dedi.

"Halkımızın da beğeneceğini düşünüyorum"
Daha önce yemedikleri sülün etini çok beğendiklerini anlatan öğrencilerden Nurşen Yılmaz, "Ben Batmanlıyım. Sülün etini ilk defa burada tattım. Farklı şekillerde servis edilmesi çok önemli. Biz aşçılık öğrencileri seçiciyizdir. Biz beğendiysek halkımızın da beğeneceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Üniversitenin sülün yetiştiriciliği ve mutfak kültürüne kazandırılması alanlarındaki projelerini çok önemli bulduklarını anlatan Amasya Yalıboyu Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Selçuk Başün ise, çalışmaları destekleyeceklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin