Karabük Postası tarafından
14 Aralık, 2022 14:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Belediye Nikah Salonunda 440 Nikah Kıyıldı

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde iki salonda hizmet veren Belediye Nikâh Memurluğu 2022 yılında hayatlarını birleştiren çiftlerin tercihi oldu. Nikâh hizmetlerine 2020 yılında Kültür Merkezinde hizmete alınarak devam eden nikâh memurluğu 600 ve 60 kişilik salonlarda nikâh işlemlerini yürütmeye devam ediyor. 2022 yılında 440 çiftin belediye nikâh salonlarını tercih ettiğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Yeni salonların hizmete girmesi ile birlikte çiftlerimiz çok daha ferah ve rahat bir ortamda işlemlerini yapabiliyor, misafirlerini ağırlayabiliyorlar” dedi. Daha önceki salonun fiziki olarak yetersiz olduğunu kaydeden Başkan Köse, yeni salonların vatandaşlar tarafından da beğenildiğini ve ilgi gördüğünü söyledi. (Halil Kızılyer)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık, Türk dünyasından öğrencilerle iftarda buluştu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Türk dünyasından öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi’nde "Türkistan Kardeşlik İftarı" programı düzenlendi. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan gelen öğrenciler aynı masada bir araya gelerek Ramazan'ın birlik ve kardeşlik ruhunu yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, iftar programında yaptığı konuşmada, "Böyle bir etkinlik dizisine ev sahipliği yapmaktan büyük bir sevinç ve gurur duyuyoruz" dedi.

Ramazan etkinliklerinin sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kırışık, "Bu organizasyonları, ilimizdeki yaklaşık 25 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hayata geçiriyoruz. Üniversite ile sivil toplum kuruluşları arasındaki bu gönüllü iş birliği son derece kıymetli" ifadelerini kullandı.

Türkistan Kardeşlik İftarı’nın yalnızca Türk dünyasından gelen öğrencileri değil, farklı millet ve inançlardan insanları da bir araya getirdiğini vurgulayan Kırışık, "Bugün, Orta Asya’dan soydaşlarımızla bir aradayız, ancak burada her milletten ve her dinden insanı kucaklayan bir anlayışla buluşuyoruz" diye konuştu.

İftar programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İftarın ardından Kazakistanlı öğrenciler, geleneksel dombra müziği çalarak etkinliğe renk kattı. Türk öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan bu performans, kültürel dayanışmanın bir simgesi oldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.