Bayraktar: "Yenişehir'in Komple Elden Geçmesi Lazım"     - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Nisan, 2023 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayraktar: “Yenişehir’in Komple Elden Geçmesi Lazım”    

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, Yenişehir Bölgesinin yeni bir şehircilik anlayışı ile komple elden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, Yenişehir Sinemasını aslına uygun çok güzel bir hale getirmek istediklerini ve orasının çok değerli ve özel bir yer olduğunu ifade etti.

KARDEMİR’in 28. Olağan Genel Kurulu sonrası Basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenleyen KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar; Yenişehir Bölgesindeki atıl durumdaki tesislerle ilgili  bilgi verdi. Bayraktar, Yenişehir’in  bir kaç bina yerine komple elden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Yenişehir’in  yeni bir şehircilik anlayışıyla ele alınması lazım” dedi.

Yenişehir Bölgesinin çok nadide bir yer olduğunu ifade eden Bayraktar;  ilk etapta Mühendisler Kulübünü yeniden restore ettiklerini belirterek, “Ufak bir  sergi ile orayı bir anlamda açarak harekete geçirdik. Ama sinemayı çok önemsiyorum orası için biraz da geç kaldık onu mutlaka aslına uygun çok güzel bir hale getirmek istiyoruz, orası çok değerli ve özel bir yer” dedi.

“KARABÜK’E YAKIŞIR BİR MÜZE YAPACAĞIZ”

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Yenişehir’deki Mühendisler Kulübünün Müze olması fikrinin kendilerinin fikirleri olmadığını ifade eden KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, ilk geldiklerinde Mühendisler Kulübünün olduğu yerin  müze diye söylendiğini, ancak  kendi  kafasındaki Kardemir’e uygun bir müzenin  buraya sığmaz diye düşündüğünü belirterek, o itibarla Millet Bahçesi ile uyumlu bir şekilde  Karabük’e ve Kardemir’e yakışır müze yapılacağını söyledi.

İnsanların Karabük’e bu müzeyi görmek için  gelmelerini istediklerini ifade eden Bayraktar;

“Mühendisler Kulübünün müze olması bizim fikrimiz falan değil zaten Karabük’ gelen birisi, fabrikayı gören birisi  bu fabrikanın bir müzesi yok mu der. Zaten geçmişte de bir çok kez düşünülmüş ama biz ilk geldiğimizde Mühendisler Kulübünün olduğu yer müze diye söylenince benim kafamdaki Kardemir’e uygun bir müze buraya sığmaz diye düşündüm o itibarla şehir merkezinde Millet Bahçesi de biraz ortaya çıkmaya başladı dolayısıyla şehrin merkezinde ‘e ve  Karabük’e hitap eden bir müze yaparak insanların bu müzeyi görmeye gidelim diye Karabük’e  gelsinler istiyoruz bu anlamda burada güzel bir proje hazırlığımız var yine Millet Bahçesi ile uyumlu bir şekilde Karabük’e yakışır, Demir Çelik’e yakışır bir müzeyi kazandırmak istiyoruz onun adımlarını atıyoruz” diye konuştu.

“DİĞER TESİSLERİ DE İHYA ETMEK İSTİYORUZ”

Yenişehir’deki diğer tesisleri de bir anlamda  ihya etmek istediklerini  belirten Bayraktar; ” Fakat buraların sürdürülebilir olması lazım, yani buraların işletmesi, devam etmesi, çünkü bir şeye başlayıp  bir süre sonra o işletmeci çıktı burası tekrar harabeye dönüşsün istemiyoruz. Mühendisler Kulübü ile alakalı bir kaç şey kafamızda var yani belki bir gençler için girişimcilik merkezi gibi bir şeyler düşünüyoruz, farklı şeyler de olabilir ama buraları Karabük’e ve şehre kazandırmak önemli diye düşünüyorum” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kar yagisi etkili oluyor 2UjCnp7d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da kar yağışı etkili oluyor

Çorum’un Alaca ilçesinde kar yağışı etkili oluyor. Kar sebebiyle bazı sürücüler yolda kalırken, ekipler küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Çorum’un Alaca ilçesinde hava sıcaklığının yüksek rakımlı bölgelerde sıfırın altına düşmesinin ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle bazı ağır tonajlı araçlar yollarda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri ise kar yağışının ardından küreme çalışması başlattı.

Kar yağışının gece boyunca bölgede etkili olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin