karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ağustos, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Batan teknedeki 3 şahsın bulunması için çalışmalar sürüyor

Kastamonu’nun Cide ilçesinde batan teknedeki 3 vatandaşın bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. Samsun ve Sinop’tan gelen Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, gece boyunca su altı görüntüleme ve kurtarma cihazları ile denizde arama yaptı.
Olay, 11 Ağustos Pazar günü Cide ilçesi Gideros Koyu’nun 2 mil açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kaptan Öztürk Kürelioğlu, Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral, Ayşenur Gürcan, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan’ın bulunduğu 5 metrelik “Maviş” isimli fiber tekne, Gideros Koyu’nun yaklaşık 2 mil açığında su alarak battı. Teknede bulunan Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral ve Ayşenur Gürcan, sesleri duyan balıkçılar tarafından kurtarıldı. Aynı teknede bulunan kaptan Öztürk Kürelioğlu, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan tüm aramalara rağmen bulunamadı.
Bunun üzerine başlatılan arama çalışmaları, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin katılımıyla devam ediyor. Arama çalışmalarına Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Sinop Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de katıldı. Ekipler, gece boyu tekneden yüzeye çıktığı düşünülen bazı malzemelerin bulunduğu noktalarda su altı görüntüleme ve kurtarma cihazları ile arama yaptı. Yapılan aramalarda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanılmadı.
6 kurbağa adam ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma su altı ekipleri de bugün bölgede dalış yaparak arama çalışmalarına destek verecek. Denizde süren arama çalışmalarının yanı sıra AFAD ekipleri de termal dron ile sahilden deniz yüzeyinde aramalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin