Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2015 14:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkanlık Makamı Öğlebeli Mahallesinde Kuruldu

Gezici Başkanlık Ofisi Uygulaması kapsamında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, makamını Öğlebeli Mahallesine taşıdı. Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yasam Merkezine kurulan makamda vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi. Öğlebeli Mahallesi sakinleri; mahallenin temizlik sorunu olduğunu, temizlik işçinin yetersiz olduğunu ve doğalgaz nedeniyle kazınan yolların asfaltlanmasını dile getirdiler. Başkan Rafet Vergili; “Öğlebeli Mahallesinin asfaltı bu ay sonunda başlayacak. Atacağımız asfaltın maliyeti 7 trilyon lira. Asfaltı attıktan sonra asla hiç kimseye doğalgaz için kazıttırmam. Ben Belediye olarak her mahalleye temizlik görevlisi 5’er tane daha alırım ama vereceğim paralar sizin paralarınız. Ben isterim ki bu temizlik işçilerini başka bir görevde kullanayım. Ben dünyanın hiçbir yerinde mahalle aralarında temizlik işçisi görmedim. Bana 100 adamın maliyeti 400 bin lira. Bu para benim param değil, sizin paranız. Ben sizlerin parasını hizmet için bir kuruşunu heba etmeden harcıyorum. Kapatmış olduğum Hürriyet Caddesinde iki tane temizlik işçisi var. İki taraflı gidip geliyorlar ama sigara izmaritine yetişemiyorlar 2’şer metre aralıklarla çöp kovası olduğu halde. Yurt dışına Franfurt’a gittim, 1,5 kilometre alanda bizden kat kat fazla insan var. Bir tane temizlik elemanı ve çöp kovası yok. Sigara içen bizden fazla yerde, izmarit de yok” dedi. Başkan Vergili mahalle sakinleri ile bir süre yaptığı sohbetin ardından Öğlebeli Mahallesinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin