Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2023 22:41 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Değirmenci’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ.’ye (KARDEMİR) 600 işçi alım yapılmasına yönelik müjdesi için büyük mutluluk duyduklarını belirterek teşekkürlerini iletti.

Genel Başkan Değirmenci, KARDEMİR’e alınacak olan 600 işçi ile ilgili açıklamalarda bulunu. “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sendikamızın can damarlarından olan KARDEMİR’e 600 işçi alımı yapılmasına yönelik müjdesi, bizlere adeta ilaç gibi geldi” diyen Değirmenci, “Bugüne kadar gerek KARDEMİR’deki üyelerimizden gerekse bölge halkından KARDEMİR’e işçi alımı yapılması yönünde yoğun bir talep vardı. Bu işçi alımıyla hali hazırda KARDEMİR’de alın teri akıtan üyelerimizin hem yükü bir nebze de olsa azalmış olacak hem de bölgedeki insanlarımızın evlatları iş sahibi olup evine ekmek götürebilecek, hatta kimisi bu iş sayesinde artık yuva kurabilecek. Bu açıdan bakıldığında Cumhurbaşkanımızın müjdesi bizleri daha da mutlu etmektedir” ifadelerini kullandı.

Değirmenci, “Bu müjdenin hemen üzerine ikinci bir müjdeli haberi de KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alparslan Bayraktar’dan beklediğimizi ifade etmek istiyorum. KARDEMİR Toplu iş sözleşme sürecinde Sayın Bayraktar ile birlikte değerlendirmeye alıp masaya yatırdığımız ‘KARDEMİR’de çalışan üyelerimizin emekli olmaları halinde çocuklarının üyelerimizin yerine işe başlatılması’ konusunda da ikinci bir müjde bekliyoruz ve bu uygulamanın 600 işçi alımı içerisinde hayata geçirilmesini umut ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Yatırım, üretim, istihdam, ihracat’ odaklı büyüme stratejisine her daim destek verdiklerini belirten Değirmenci, “Bu yönde atılan adımları sevinçle karşılıyoruz. Dünya devi ülkelerde artırılan faize paralel olarak, yine o ülkelerdeki devasa şirketlerin, firmaların işçi çıkarmasına neden olduğu bir dönemde, Cumhurbaşkanımızın faiz artırmak yerine, üretim ve istihdam odaklı bir vizyon ortaya koymasını memnuniyet ve takdirle karşılıyoruz. Bu vesileyle 600 işçi alımıyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, işçi alımı için birlikte çalışma yaptığımız KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar ve çalışma arkadaşlarına, sendikamız Özçelik-İş, Karabük teşkilatımız ve bölge halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
beunda gelecegin eczacilari beyaz onluk giydi i4s2DV2u
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da geleceğin eczacıları beyaz önlük giydi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) düzenlenen “2025-2026 Akademik Yılı Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni”, duygu dolu anlara sahne oldu. Geleceğin eczacı adayları beyaz önlüklerini giyerek sağlık alanındaki kutsal görevlerine ilk adımlarını atarken, programda öğrencilerin heyecanı ve ailelerin gururu salona yansıdı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ecz. Esra Geyikli, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı.

Genç eczacı adaylarının gurur günü

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, öğrencilerin beyaz önlük giyme heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, eczacılık mesleğinin insan sağlığı açısından taşıdığı büyük sorumluluğa dikkat çekti. Öğrencilerin uzun ve emek dolu bir eğitim sürecine adım attığını belirten Prof. Dr. Safi Öz, geleceğin eczacılarını tebrik ederek onların meslek hayatlarında bilimsel etik, vicdan ve insan sevgisini daima rehber edinmeleri gerektiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Eczacılık Fakültesine ve üniversiteye sunduğu desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Safi Öz, öğrencilerin nitelikli bireyler olarak yetişmesi adına sürdürülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Özölçer, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayarak öğrencilerin hayatlarında unutamayacakları anlamlı bir güne şahitlik ettiklerini ifade edip şu sözleri dile getirdi:

“Sözlerimin hemen başında; insan sağlığının korunması ve toplum sağlığının güçlendirilmesi adına büyük bir özveriyle görev yapan tüm eczacılarımızın ve eczacı adayı öğrencilerimizin 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum. Öğrencilerimizin beyaz önlüklerini giydikleri bu mutlu günde sizlerle bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bugün burada, öğrencilerimizin bu kutlu anına bizatihi şahitlik etmekten kıvanç duyuyorum. Böylesine anlamlı bir törende geleceğin eczacıları olacak öğrencilerimizin meslek aşkının ve aziz milletimize hizmet etme yolculuğunun ilk adımına birlikte tanıklık ediyoruz. Kıymetli öğrencilerimizin giydiği beyaz önlükler; sorumluluğun, merhametin ve insanlığa hizmet aşkının simgesidir. Çalışırken beyaz önlüklerinde oluşacak her bir leke; alın terlerinin, emeklerinin ve onurunun nişanesi olacaktır. Sözlerime son verirken; öğrencilerimize beyaz önlüklerini giyerek adım attıkları bu kutlu yolda üstün başarılar diliyorum.”

Beyaz önlükler alkışlarla giydirildi

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen beyaz önlük giyme töreninde öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Rektör Özölçer ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Ailelerin gurur ve mutluluğunun salona yansıdığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler, beyaz önlüklerini giydikleri anı uzun süre alkışlarla kutlarken, tören toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle devam etti.

Öğrenci çalışmaları büyük beğeni topladı

Beyaz önlük giyme töreninin ardından gerçekleştirilen “II. Mezuniyet Adım Adım Öğrenci Çalıştayı” kapsamında fuaye alanında Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı çalışmalar sergilendi. Öğrenci topluluklarının açtığı stantlar da katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuaye alanını ziyaret eden Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin bilimsel ve sosyal alandaki çalışmalarını takdir eden Rektör Özölçer, gençlerin ortaya koyduğu üretkenliğin ve akademik vizyonun üniversitenin geleceği adına büyük umut verdiğini ifade etti.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, öğrencilerin sergilediği çalışmaların incelenmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin