blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de akredite edilen program sayısı 19’a yükseldi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) kalite ve akreditasyon alanında yürüttüğü çalışmalar neticesinde 7 fakültede akredite edilen program sayısını 19’a yükseltmeyi başardı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) kurum kültürünün getirdiği kaliteyi, eğitim-öğretim faaliyetlerinde tescillemek üzere önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Bartın Orman Fakültesi ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesindeki 5 mühendislik programı, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilme başarısı gösterdi.
MÜDEK akreditasyon süreci boyunca mühendislik programlarını; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar imkanları, akademisyen niteliği şeklinde farklı ölçütlere göre incelemeye tabi tuttu. Yapılan değerlendirmeler neticesinde BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği; Bartın Orman Fakültesinden ise Orman Mühendisliği ile Orman Endüstri Mühendisliği programları 2 yıl süreyle akredite edildi. Böylece BARÜ mühendislik programları; akreditasyon belgesi ile edinilen EUR-ACE etiketi alarak uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını tescilledi.
Mühendislik programlarının akreditasyon süreçleri hakkında değerlendirmede bulunan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Üniversitemizde farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirmek hedefiyle program akreditasyonlarına devam ediyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların bir göstergesi olarak 7 fakültede 19 programımız akreditasyon başarısı elde etti. Kaliteli eğitimin en önemli göstergesinin akreditasyon olduğunu bilerek eğitim programlarımızı uluslararası standartlara getiriyor, tüm programlarımızı akreditasyon süreçlerinde destekliyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize yönelik özverili çalışmalarından dolayı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz ve Bartın Orman Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birsen Durkaya ile birlikte bölüm başkanlarımız Prof. Dr. Bülent Kaygın, Prof. Dr. M. Sabri Gök, Prof. Dr. Tuğrul Varol, Dr. Öğr. Üyesi Bayram Akgül ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Erkan ile emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca kalite odaklı çalışmalarımızda destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yaptığı kaçak kazıyla 2 bin yıllık Roma mozaiğini ortaya çıkartan şüpheli kendini sosyal medyada ifşa etti

Tokat’ın Zile ilçesinde müsaadesiz hafriyatla Roma mozaiği ortaya çıkaran ve çıkarıldığı hakimlikçe isimli denetim kaidesiyle hür bırakılan M.Ş.’nin, tarihi yapıtın üzerinde hafriyat yaparken çektiği imgeleri toplumsal medyada paylaştığı ortaya çıktı.
Zile ilçesinde bir bağ meskeninde müsaadesiz hafriyat yapan 4 kişi, Roma Dönemi’ne ilişkin olduğu bedellendirilen 2 bin yıllık bir mozaik ortaya çıkardı. Jandarma gruplarının düzenlediği operasyonla gözaltına alınan şüphelilerden F.Ş. ve oğlu A.Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken öbür şüpheliler M.Ş. ve Ş.Ş. ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakılmıştı. Kaçak hafriyatın yapıldığı bağ meskeninde, yaklaşık 3x3 metre boyutlarında olduğu belirtilen tarihi mozaiğin üzerinin torba ile örtülerek gizlenmeye çalışıldığı tespit edilirken ele geçirilen eser, uzman takımlar tarafından incelemeye alınmıştı. Soruşturma kapsamında dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.Ş.’nin, 8 Nisan tarihinde mozaik üzerinde hafriyat yaparken çektiği bir görüntüyü toplumsal medyadan paylaştığı belirlendi. Ayrıyeten şahsın hafriyat yaparken toplumsal medya hesabından canlı yayın açtığı tez edildi. Olayla ilgili isimli soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.