Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
05 Temmuz, 2024 00:37
blank
İhlas Haber A.

BARÜ’de akredite edilen program sayısı 19’a yükseldi

BARÜ’de akredite edilen program sayısı 19’a yükseldi
A+ A-

Bartın Üniversitesi (BARÜ) kalite ve akreditasyon alanında yürüttüğü çalışmalar neticesinde 7 fakültede akredite edilen program sayısını 19’a yükseltmeyi başardı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) kurum kültürünün getirdiği kaliteyi, eğitim-öğretim faaliyetlerinde tescillemek üzere önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Bartın Orman Fakültesi ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesindeki 5 mühendislik programı, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilme başarısı gösterdi.
MÜDEK akreditasyon süreci boyunca mühendislik programlarını; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar imkanları, akademisyen niteliği şeklinde farklı ölçütlere göre incelemeye tabi tuttu. Yapılan değerlendirmeler neticesinde BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği; Bartın Orman Fakültesinden ise Orman Mühendisliği ile Orman Endüstri Mühendisliği programları 2 yıl süreyle akredite edildi. Böylece BARÜ mühendislik programları; akreditasyon belgesi ile edinilen EUR-ACE etiketi alarak uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını tescilledi.
Mühendislik programlarının akreditasyon süreçleri hakkında değerlendirmede bulunan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Üniversitemizde farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirmek hedefiyle program akreditasyonlarına devam ediyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların bir göstergesi olarak 7 fakültede 19 programımız akreditasyon başarısı elde etti. Kaliteli eğitimin en önemli göstergesinin akreditasyon olduğunu bilerek eğitim programlarımızı uluslararası standartlara getiriyor, tüm programlarımızı akreditasyon süreçlerinde destekliyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize yönelik özverili çalışmalarından dolayı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz ve Bartın Orman Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birsen Durkaya ile birlikte bölüm başkanlarımız Prof. Dr. Bülent Kaygın, Prof. Dr. M. Sabri Gök, Prof. Dr. Tuğrul Varol, Dr. Öğr. Üyesi Bayram Akgül ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Erkan ile emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca kalite odaklı çalışmalarımızda destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

13 Kasım, 2024 12:30
blank
İhlas Haber A.

Selçuklular’ın ardından Çorum’daki Osmanlı mimari geleneği de gün yüzüne çıkıyor

A+ A-

Çorum’da devam eden Kalehisar ören yeri kazılarında kazı başkan yardımcısı olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Adem Sevim, Çorum’daki Osmanlı mimari geleneği hazırladıkları doktora tezi ile orta koyduklarını söyledi.
Çorum’daki Selçuklu mimarisi, Kalehisar ören yerinde gün yüzüne çıkartılıyor. Kazı çalışmalarında kazı başkan yardımcısı olarak görev yapan Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Adem Sevim, Çorum’daki Osmanlı mimarisini gün yüzüne çıkartmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Hazırladığı tezde Osmanlı mimari geleneğinin ortaya çıktığı Çorum’daki eserleri ortaya koyduklarını belirten Sevim, yaptıkları çalışmayı ilerleyen süreçte kitaplaştırmak istediğini söyledi.
“Selçuklu’dan sonra, Çorum’da büyük bir Osmanlı şehirciliğini görüyoruz”
Çorum’da özellikle hamamlarda ve türbelerde Osmanlı geleneğinin ön plana çıktığını kaydeden Sevim, “Biz şu anda Kalehisar ören yerindeyiz. Buradaki kazı çalışmalarımız devam ediyor. Burası bir Selçuklu kenti. Ama Selçuklu’dan sonra, Çorum’da büyük bir Osmanlı şehirciliğini görüyoruz. 1420’li yıllarda Çorum fiilen, bir kentleşme hızı ile Osmanlıların hakimiyetine giriyor. Şehir müreffeh bir ortama dönünce Osmanlı döneminde yapılaşma hızla artıyor. Osmanlı’nın başkenti Bursa ve İstanbul’daki hamam planlarının Çorum’da birebir tekrar edildiğini görüyoruz. Kalehisar’da şu an bir Selçuklu hamamını görüyoruz. Şu anda bunu meydana çıkartmaya çalışıyoruz. Tacettin Paşa Hamamında, Ali Paşa Hamamında, Osmancık’taki Mehmet Paşa Hamamı’nda ise Osmanlı geleneği görüyoruz. Camilerde ise biraz mahalli üslup tarzında mimari görüyoruz. Bu yüzden bizler Çorum’u önemsiyoruz. Kalehisar örenlerinde özellikle bir Türk şehirciliğinin, Selçuklu kentleşmesinin olduğunu görüyoruz. Aynı örneğin Çorum’da tekrar edildiğini görüyoruz. Buna örnek olarak, Çorum Kalesi ve hemen yanındaki Ulu Cami, Güpür Hamamı ve güneyinde Veli Paşa Hanı ve saat kulesi ile bir Türk şehir gelenekçiliğinin Çorum’da devam ettiğini görüyoruz. Biz bu verilerden yola çıkarak Çorum’da bir doktora tezi hazırladık. Hem Selçuklu hem de Osmanlı yapılarını, tüm ilçeleri gezerek ortaya koymaya çalıştık. İnşallah ilerleyen yıllarda da bu çalışmamızı kitap olarak yayımlamaya çalışacağız” dedi.
“Osmanlı’nın başkenti Bursa’da, İstanbul’da bu plan tipini görüyoruz”
İstanbul ve Bursa’daki mimari planların Çorum’daki birçok yapıda gözüktüğünü kaydeden Sevim, “Osmanlı geleneğini daha çok hamamlarda ve bazı türbelerde gördük. Koyunbaba Türbesi’nde, Demirşeyh Türbesi’nde Osmanlı etkisi görülüyor. Güpür Hamamı’nın kadınlar kısmında Selçuklu geleneği, daha sonra yapılmış erkekler kısmında ise Osmanlı geleneğini tespit ettik. Osmanlı hamamlarında sıcaklık kısmı enine dikdörtgen, ortası kubbeli ve çifte aletlidir. Osmanlı’nın başkenti Bursa’da, İstanbul’da bu plan tipini görüyoruz. Bu plan tipinin ilçelerde dahi tekrar edilmesi bizlere plan mimari anlamında Çorum ilinde devam ettiğini gösteriyor” diye konuştu.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Nurcan Eczanesi
Nurcan Eczanesi
Adres

Şirinevler Mahallesi, Alparslan Caddesi, No:4/F Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-1870

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Safranbolu Eczanesi
Safranbolu Eczanesi
Adres

Yeni Mahalle Konak Çarşısı No:139/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-2594

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455