Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Kasım, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da yasa dışı üretimde kullanılan kuşlar doğaya salındı

Bartın’da doğada tuzakla avlanan kuşların yasadışı üretiminin yapıldığı adrese baskın yapıldı. Toplamda 180 bin TL para cezası kesilirken, baskında ele geçirilen kuşlar yeniden doğaya salındı.
Bartın’daki 112 çağrı merkezinde bir evin çatısında avlanması yasak olan kuş türlerinin bulunduğu ihbarı üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Bartın Şubesi ile Bartın Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri harekete geçti. Ekipler ihbar edilen adrese yaptığı baskında, 22 adet tuzaklı kafes ile 62 adet saka, çütre, küçük iskete, çapraz gaga, florya, melez kanarya, şakrak ve sultan papağana türü kuşlar ele geçirildi.
Ekipler ele geçirilen her tür için ayrı ayrı para cezası uygularken, toplamda 180 bin TL ceza kesti. Ayrıca ekipler, kuş ve ev sahipleri hakkında, 4915 sayısı kara avcılığı kanununa muhalefetten idari işlem başlattı.
Yapılan işlemlerin ardından el konulan papağanlar, hayvanat bahçesine gönderilirken diğer kuş türleri ise doğaya salındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kedi ve köpeğin dostluğu yüzleri güldürdü

Samsun’un Kavak ilçesinde bir mezarlıkta kedi ile köpeğin sergilediği samimi davranışlar yüzlerde tebessüm oluşturdu.
Kavak ilçesi Çalbaşı Mezarlığı’nda kaydedilen görüntülerde, bir kedinin köpeğe sürtündüğü, oyun oynamak istercesine etrafında dolaştığı ve iki hayvanın birlikte vakit geçirdiği anlar yer aldı. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler, sosyal medyada da ilgi gördü.
Kedi ve köpeğin doğal ve dostane halleri, izleyenlere tebessüm ettirirken, mezarlıkta karşılaşılan bu sıcak görüntüler dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin