Reklam
Reklam

Bartın’da öğrenciler sergi açtı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Bartın Köksal Toptan Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim çalışmaları sergi ile halkın beğenisine sunuldu. 51 tablonun yer aldığı sergide öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni kazandı.
Bartın Köksal Toptan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından resim öğretmeni Nesrin Özgen’in öncülüğünde hazırlanan resimler Bartın Kültür Merkezinde sergilenmeye başlandı.
Sergi açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar ve protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler tabloları incelerken resim öğretmeni Özgen ve öğrencilerinden bilgiler aldı.
Sergi hakkında açıklamalarda bulunan öğretmen Özgen, “Yaptığımız çalışmalar tamamen akrilik teknik üzerine spreyleme, kurutma tekniği kullandık. Sene başında başladık ve sene sonunda bitirdik. Son 2 ayda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Toplamda 51 tane tablomuz var. 50/70 ve 35/50 boyutlarında iki farklı boyut kullandık. 51 tane tabloyla bu sergiyi oluşturduk. Resim ve sanat anlamında Köksal Toptan Lisesinde bir ilke imza attık. Daha önceki yıllarda böyle bir çalışma gerçekleşmemişti. Bu bir başlangıç oldu. Umarım yıllar sonrada bu sergi hatırlanır ve yıllar içerisinde de her sene tekrarlanır. Daha da çok artması taraftarıyım çünkü sanat önemlidir. Bizim derslerimiz toplumsal olarak faydasız görülebiliyor ancak faydadan ziyade gerçekten yararlı. Ruhsal olarak öğrencileri toparlama, ulaşma imkanınız oluyor. Duygularını anlama imkanınız olabiliyor. Her konuda sanatın faydalı olduğunu zaten bu yapılan çalışmalarla çok açık ve net bir şekilde görebiliyoruz. Ders saatlerimizin yeterli olup olmadığı da önemli değil. Önemli olan o ders saatini çok iyi bir şekilde değerlendirebilmek. Ben kendi branşım adına bunu başarabildiğimi görüyorum. Yapılan bu çalışmalar beni çok mutlu ediyor. Katılımın artması, öğrencilerin derse ilgisinin artması da çalışmalardaki başarıyı açık ve net şekilde gösteriyor” dedi.
Sergi iki gün boyunca sanatseverlerin gezisine açık kalacak. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yuva kurmanın faturası ağırlaştı

yuva kurma maliyeti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Haziran, 2026 11:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Karabük’te düğün sezonu hareketlenirken, evlilik hazırlığı yapan çiftler yükselen maliyetlerle mücadele ediyor. Beyaz eşya, mobilya ve elektronik ürünlerde yaşanan fiyat artışları, yeni bir yuva kurmanın bütçesini her geçen yıl daha da artırıyor.

Düğün salonlarının dolmaya başladığı ve nikâh tarihlerinin peş peşe alındığı bu dönemde çiftler, sadece düğün organizasyonlarını değil ev kurma maliyetlerini de hesaplamak zorunda kalıyor. Çeyiz alışverişinden mobilyaya, beyaz eşyadan küçük ev aletlerine kadar uzanan ihtiyaç listesi aile bütçelerine ciddi yük getiriyor.

MOBİLYADA YÜZDE 25’LİK ARTIŞ

Mobilya sektöründe de benzer bir tablo dikkat çekiyor. Mağaza yetkilileri, son bir yıl içerisinde mobilya fiyatlarında ortalama yüzde 25 oranında artış yaşandığını belirtiyor.

Ham madde maliyetleri ve üretim giderlerindeki yükselişin doğrudan fiyatlara yansıdığı ifade edilirken, özellikle düğün sezonunda talebin artmasıyla birlikte maliyet baskısının daha da hissedildiği belirtiliyor.

Artan maliyetler ödeme alışkanlıklarını da değiştirdi. Sektör temsilcileri, nakit alışverişin neredeyse tamamen ortadan kalktığını, vatandaşların çoğunlukla yüzde 20-25 oranında peşinat ödeyip kalan tutarı kredi kartı taksitleriyle karşıladığını ifade ediyor.

Uzmanlar ise düğün alışverişini son ana bırakmayan çiftlerin fiyat artışlarından daha az etkilendiğini belirterek, planlı alışverişin önemine dikkat çekiyor.

“YUVA KURMAK ARTIK DAHA ZOR”

Artan maliyetler nedeniyle yeni bir yuva kurmanın her geçen yıl daha fazla bütçe gerektirdiğini belirten vatandaşlar, evlilik hazırlığının artık sadece bir mutluluk süreci değil aynı zamanda ciddi bir ekonomik planlama gerektirdiğini ifade ediyor.

Karabük’te evlilik hazırlığı yapan çiftler, mutluluğa giden yolda aynı zamanda artan maliyetlerle de mücadele ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin