Reklam
Reklam

Bartın TSO’dan Odalara ‘TAKOGRAF’ Ziyareti

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2015 09:37 tarihinde yayınlandı
0

BARTIN Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler ve Nakliyeciler Odası ile Kamyoncular Kooperatifini ziyaret etti.
Ziyarette Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır’a, Meclis Başkanı Halil Çelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karakaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural ile Genel Sekreter Mustafa Soyal eşlik etti. Bartın TSO heyeti tarafından odaların sorunlarını değerlendirmek ve istişarede bulunmak üzere Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Mustafa Tokgöz’e gerçekleştirilen ziyaretlerde Bartın TSO tarafından yeni hizmete sokulan sayısal takograf kart sistemi ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. TSO Başkanı Cihat Çakır, sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarından ve üyelerimizden gelen taleplere kayıtsız kalmayarak ilgili odalardan gelen talep doğrultusunda sayısal takograf kartı hizmetini Bartın’a kazandırdıklarını ifade etti.
TSO Başkanı Cihat Çakır konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu hizmet çerçevesinde, zaman ve iş kaybını önlemek amacıyla taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren oda üyelerinin sayısal takograf hizmeti veren Zonguldak veya Bolu’ya gidilmeden Bartın TSO’dan hizmet alabileceklerdir. Sayısal takograf başvuruların alınması, değerlendirilmesi, kartların sertifikalandırılması, kartların kişiselleştirilmesi ve sahiplerine dağıtılması süreçlerindeki iş ve işlemlerinin Bartın TSO’dan temin edebilecekler” dedi.
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR
TSO Başkanı Cihat Çakır açıklamasının devamında, “Hizmet dönemimiz içerisinde üyelerimizin memnuniyetini almak tek ve öncelikli hedefimizdir. Bartın’ın gelişimi için çıktığımız bu yolda yaptığımız TOBB’den oda bünyesinde verilmesi konusunda girişimlerde bulunarak odamız bünyesine kazandırdığımız bu hizmette TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından bizlere gösterilen destek, yakın ilgi ve güven için sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Ziyarette, henüz demiryolu taşımacılığı bulunmayan Bartın için nakliye sektörünün hayati önem taşıdığı vurgulandı.
150’ye yakın imalat sanayi bulunan Bartın’da üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlara ulaşmasının çoğunluklu olarak karayolu taşımacılığı olduğunun belirtildiği toplantıda, nakliyecilerin, Bartın’ın bir nevi dışa açılan penceresi olduğunun altı çizildi.
İlin sanayisinin gelişmesi, ilin ticaret hacminin artması ve buna bağlı olarak lojistiğin özellikle kamyonculuk sektörünün gelişebilmesi için organize sanayi bölgesinde ve Bartın genelinde Bartın TSO olarak çalışmalar gerçekleştirdikleri belirten Çakır, ”OSB’miz tam doluluğa ulaşmış ve yeni genişleme alanı olan 30 fabrikalık daha bir alanın çalışmalarına başlamış durumdayız. Sanayinin gün geçtikçe gelişimi ve büyümesi karayolu taşımacılığına da hareket getirecektir” dedi.
Nakliyeci esnafının yaşadığı sorunların hem
Bartın iş dünyasını, hem de esnafı olumsuz yönde etkilediğinin dile getirildiği toplantıda, sorun ve taleplerin titizlikle ele alınması gerekildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin