Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dan Çaycuma’ya ziyaret - Karabük Haber Postası
bakan yardimcisi ahmet aydindan caycumaya ziyaret TKqpiURr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dan Çaycuma’ya ziyaret

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Çaycuma ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

İlçeye gelişinde sıcak bir biçimde karşılanan Aydın, Kaymakam Adem Kaya ile bir ortaya gelerek çeşitli mevzularda istişarelerde bulundu.

Ziyarette, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar da hazır bulundu. Heyet, bölgede yürütülen toplumsal güvenlik uygulamaları, istihdam siyasetleri ve lokal idarelerin çalışma hayatındaki aktifliği üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarette, Devrek Belediye Lideri Özcan Ulupınar, AK Parti Çaycuma İlçe Lideri Birol Yiğit, AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Alagöz, Çaycuma OSB Müteşebbis Heyeti Lider Yardımcısı Mete Yıkılmaz yer aldı. İlçe Kaymakamı Adem Kaya, ziyaretin sonrasında Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’a Çaycumalı Bayanlar Kooperatifi’nin (ÇAYKA) eserlerinden oluşan bir sepet takdim etti. Ziyaret günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin