"Baharın habercisi" Karabük’ü Sevdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ocak, 2023 15:23 tarihinde yayınlandı
0
0

“Baharın habercisi” Karabük’ü Sevdi

Karabük’te “baharın habercisi” olarak nitelendirilen leyleğin Ocak ayında kenti terk etmemesi şaşkınlıkla karşılandı.
Baharın gelişiyle birlikte kente gelen ve sonbaharda sıcak ülkelere göç etmeyen leyleklerden biri Karabük’te aydınlatma direğinin üzerinde görüntülendi. Önceki yılların aksine bu kış mevsiminde hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte görenleri şaşırttı. Leyleklerin göç etmemesinin nedenlerinin kafileyi kaçırmış olmaları, güçsüz olduğu için göçe katılmamış ve kışı burada geçirmek zorunda kaldıkları belirtiliyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
saanay
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskinkılıç’tan 3 Nisan ve KARDEMİR Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 3 Nisan Sanayi Günü ve KARDEMİR’in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Nisan 1937’nin yalnızca bir fabrikanın temellerinin atıldığı gün olmadığını, Türkiye’nin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

KARDEMİR’in “fabrika yapan fabrika” unvanıyla Türk sanayi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, bu sürecin Cumhuriyet’in sanayi hamlesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Karabük’ün küçük bir yerleşimden sanayinin merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Keskinkılıç, kentin işçisi, mühendisi ve sanayicisiyle Türkiye’nin üretim gücünü temsil ettiğini kaydetti.

3 Nisan’ın emeğin ve alın terinin günü olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, sanayiye katkı sunan tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin