Bağışıklığa doğal kalkan ‘kış çayı’

Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, soğuk havaların tesiriyle soğuk algınlığına karşı doğal eserlere yönelen vatandaşların aktarlara olan ilgisi arttı.
Çarşamba ilçesinde aktarlık yapan Samet Kınık, vatandaşların son periyotta doğal eserlere olan ilgisinin arttığını belirterek, bilhassa boğaz rahatsızlıklarına karşı tekliflerde bulundu. Kınık, soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için vatandaşlara ıhlamur, kuşburnu, tarçın, papatya, ada çayı, zerdeçal, zencefil ve defneyaprağı üzere doğal eserleri önerdiklerini söyledi.
Ihlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı üzere doğal eserlerin değerine dikkat çeken Aktar Samet Kınık, “İnsanlar artık ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı üzere doğal eserlere yöneliyor. Biz de bu eserleri vatandaşlarımıza öneriyoruz. Bu yıl boğaz rahatsızlıklarında önemli bir artış var. Bu yüzden ada çayını daha sık kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıyeten, boğaz paklığı için sirke öneriyoruz. Sirkeyi, kozalak şurubu ve pekmezle karıştırarak macun yapabilirler. Günde iki-üç kere bu karışımdan tüketerek boğazlarını temizleyebilirler" tabirlerini kullandı.

Uyuşturucuyu makatına saklayarak kurtulmaya çalıştı

Karabük’te jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan uyuşturucu satıcısının sakladığı uyuşturucu maddeler makatından çıktı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 14:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İl Jandarma ekiplerinin kent genelinde sürdürdükleri çalışma sonucu uyuşturucu satıcılarına yönelik göz açtırmıyor. Ekiplerin titiz çalışması sonucu gözaltına alınan M.E. isimli şahsın şüpheli hareketler sergilemesi üzerine Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor eşliğinde yapılan beden muayenesinde poşet içinde zulalanmış halde 4.77 gram metamfetamin şahsın makat bölgesinden çıkarıldı. Ekipler tarafından gözaltına alınan şahıs jandarmada yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.