Atatürk Köşkü, Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğruyor - Karabük Haber Postası
ataturk kosku kurban bayraminda ziyaretci akinina ugruyor l8On9uHe jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Atatürk Köşkü, Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğruyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Trabzon’daki Atatürk Köşkü, Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

15-17 Eylül 1924 tarihleri arasında Trabzon’a ilk ziyaretini yapan Mustafa Kemal Atatürk, Soğuksu Mahallesi’nde yaptığı gezintide çam ormanları içinde Kostantin Kabayanidis tarafından 1890 yılında yazlık olarak yaptırılan köşkü beğendi. 1930 yılında Trabzon Özel İdaresince tescil edilerek Mustafa Kemal Atatürk’e ‘temlik’ edilen köşkün tapusu ve anahtarı, Trabzon’da oluşturulan bir heyet tarafından Atatürk’e teslim edildi. Trabzon’u üçüncü kez ziyaret ettiğinde bu köşkte 2 gün konaklayan Atatürk, vasiyetini de burada hazırladı. Atatürk’ün tüm varlığını Türk halkına bıraktığını yazdığı vasiyeti yazdığı 133 yıllık köşkün Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlandı. Restorasyon çalışmaları nedeniyle 23 Eylül 2022 tarihinde ziyarete kapatılan Atatürk Köşkü, Cumhuriyetin 100. yılında tekrar ziyaretçilere açılmıştı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Atatürk Köşkü, Kurban Bayramı’nda da yoğun ilgi gördü.

Bayram nedeniyle İzmir’den Trabzon’a gelen Sedat Akyol, tekrar gelmeyi düşündüklerini belirterek, “Gezdik çok güzel her şey düzenli şekilde duruyor. Bütün odaları gezdik. Nasip olursa tekrar gelmeyi düşünüyoruz” dedi.

Ziyaretçilerden Hatice Sözüpek ise, “Böyle güzel bir lider tarafından bu ülkenin kurucusundan buraya gelip dokunmak o hissi almak o kadar güzel bir şey ki tarif edemem. İlk defa geliyorum çok güzel. Tekrar gelmeyi düşünüyorum. İçerde bütün odaları baştan aşağı gezdim” diye konuştu.

Ziyaretçilerden Burak Yıldırım da hayran kaldıklarını kaydederek, “Erzurum’dan geldik çok güzeldi hayran kaldık. İlk defa geliyorum. İçeride dinlenme odaları, banyo, kütüphane her tarafı gezdik hayran kaldık. Tekrar gelmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta trafik kazasi kamerada 2 yarali MX9j33eC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta trafik kazası kamerada: 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, C.E. idaresindeki 67 TN 846 plakalı otomobil, karşı yönden gelen M.T. yönetimindeki 21 AGU 680 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada sürücü C.E. ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Yaralıların tedavisine başlanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin