blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Kasım, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Atakum’da ‘ruhsat krizi’ çözüldü: Harçlar ödendi, marketler açıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde ‘ruhsatsız’ olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlenen 5 Tarım Kredi Kooperatifi marketinin 3’ünün ruhsat harcı ödendi, 2 market ise kooperatifçe kapatıldı.
Tarım Kredi Kooperatifi’nin Atakum ilçesinde bulunan 5 marketi, Atakum Belediyesi tarafından ‘ruhsatsız’ olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Kooperatif, mühürlenen marketlerin camlarına “Atakum Belediyesi’nin istemiş olduğu yüksek ruhsat harcı sebebiyle mağazamız satışa kapatılmıştır” şeklinde yazılar astı.
Atakum Belediyesi de yazının asılmasını kınayarak, “Atakum Belediye Meclisi, ilçe sınırları içerisinde ulusal marketlerin şube açabilmesi için kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda iş yeri ruhsat harcı ücretlerini 2024 yılı için 18.10.2023 tarihli meclis kararı ile 200 bin TL olarak belirlemiştir. İlçe sınırlarımız içerisinde ulusal market statüsünde olan TK Tarım Kredi Kooperatifleri 2023 yılının 12. ayına kadar 8 adet kooperatif marketi iş yeri açma ruhsatı izni almış olup, bu 8 markete ilave olarak 2023 yılının 12. ayında 3 adet, 2024 yılının 1. ayında 1 adet ve 2024 yılının 9. ayına 1 adet daha olmak üzere belediyemize 5 adet market ruhsat başvurusunda bulunmuştur. Bu 5 marketten 3 tanesi 12 aydır, 1 tanesi 10 aydır, diğer 1 tanesi de 3 aydır yasa ve yönetmelikleri tanımadan ruhsatsız bir şekilde ticari faaliyetlerini sürdürmüşlerdir” açıklamasında bulundu.
Asılan yazı ve yapılan açıklama ile tırmanan ruhsat krizi, Tarım Kredi Kooperatifi’nin 3 marketin ruhsat harcını ödemesi ile çözüldü. Ancak Tarım Kredi Kooperatifi kendi planlaması dahilinde Atakum’da ruhsatını ödemediği 5 marketin 2’sini kapattı. 3’ünü ise market başı 200 bin TL olan ruhsat bedelini ödeyerek tekrar hizmete açtı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Şubat, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de “Nübüvvetin İspatı” Söyleşisi Düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Nübüvvetin İspatı” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Ali Yeşilyurt katıldı.

Çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personelin de ilgi gösterdiği programda, İslamiyet’in insan, aile ve toplum hayatına bakışı ile peygamberliğin delilleri farklı başlıklar altında ele alındı.

Açılış konuşmasında bu tür programların dini meseleleri anlama ve sorgulama açısından önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Yeşilyurt, Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatının tarihi ve ahlaki yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Peygamberliğin yalnızca bir inanç meselesi olmadığını vurgulayan Yeşilyurt, bunun aynı zamanda insanlığa sunulan hakikatlerin güvenilirliği anlamına geldiğini söyledi.

Mağara hadisesine de değinen Yeşilyurt, zorlu şartlar altında gösterilen teslimiyet ve kararlılığa dikkat çekerek, “Lâ tahzen, innallâhe me‘anâ.” sözünü hatırlattı. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı boyunca doğruluk ve güvenilirlik vasfıyla tanındığını belirten Yeşilyurt, toplum tarafından “El-Emin” olarak nitelendirildiğini dile getirdi. Hz. Aişe’nin “O’nun ahlakı Kur’an’dı.” sözünü paylaşan Yeşilyurt, peygamberlik anlayışının ahlaki temellerine vurgu yaptı.

Konuşmasında iman kavramına da değinen Yeşilyurt, “Kâinatta en yüksek hakikat imandır. İmandan sonra namazdır.” ifadelerini kullandı.

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin