blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin’de sağanak yağış sele neden oldu

Artvin’in Borçka ilçesinde tesirli olan sağanak yağışlar sel ve heyelanlara yol açarken, Macahel yolu ulaşıma kapandı, Karagöl’de su düzeyi yükselerek tesislerin su altında kalmasına neden oldu.
Artvin’de tesirli olan sağanak yağış, sel ve heyelanlara neden oldu. Bilhassa kıyı ilçeleri ile Borçka’da hayat olumsuz etkilendi. Yağışların akabinde Borçka-Macahel karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken, bölgede bulunan Araklı, Atanoğlu ve Macahel Vadisi’ndeki 6 köyle ulaşım büsbütün kesildi.
Şiddetli yağışların akabinde Efeler Deresi’nin taşması, etraftaki tarım toprakları ile köy yollarını sular altında bıraktı. Bölgede elektrik kesintileri yaşanırken, takımlar kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, Artvin’in kıymetli turizm noktalarından biri olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nda da yağışların tesiriyle su düzeyinde önemli yükselme yaşandı. Karagöl etrafında bulunan kimi toplumsal tesisler su altında kaldı. Ziyaretçilerin güvenliği açısından bölgeye girişler süreksiz mühletle kısıtlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
18 Aralık, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

UMKE’ye Mobil Enerji Desteği

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara yönelik teknik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 2025 yılı envanterine dahil edilen 25 kVA gücündeki jeneratör, Acil Sağlık Hizmetleri UMKE birimi bünyesinde hizmete alındı.

KESİNTİSİZ ENERJİ, KESİNTİSİZ SAĞLIK

Römork üzerine monte edilerek tam mobil hale getirilen jeneratör, afet bölgelerinde kurulacak sahra hastaneleri için hayati önem taşıyor. Yeni ekipman; afet alanlarında ısınma ve aydınlatma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, hayati öneme sahip tıbbi cihazların kesintisiz çalıştırılmasında etkin görev üstlenecek.

Mobil yapısı sayesinde UMKE araçlarıyla ihtiyaç duyulan her noktaya hızlı ve güvenli bir şekilde sevk edilebilecek olan jeneratör, acil durum müdahalelerinin aksamadan yürütülmesine büyük katkı sağlayacak.

YÖNETİCİLERDEN YERİNDE İNCELEME

Hizmete alınan ve operasyonel hazırlığı tamamlanan mobil jeneratör; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Nermin Seçilmiş ve Mustafa Mızrak ile Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldız tarafından yerinde incelendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Bu modern jeneratörün kazandırılmasındaki ve sağlık filomuzun güçlendirilmesindeki değerli destekleri için; öncelikle Sağlık Bakanlığımıza, Sayın Valimiz Mustafa YAVUZ’a, Karabük Milletvekillerimiz Sayın Cem ŞAHİN ve Sayın D. Ali KESKİNKILIÇ’a şükranlarımızı sunarız. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak, her türlü zorlu koşulda vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Afette İlk Umut UMKE" ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin