blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin’de nesli tehlike altındaki Kafkas semenderi görüntülendi

Artvin’in yüksek rakımlı yaylalarında ender görülen, hem karada hem suda yaşayabilen ve jenerasyonu tehlikede olan Kafkas semenderi görüntülendi.
Artvin’in yüksek rakımlı yaylalarında, jenerasyonu tükenme tehlikesi altında olan ve halk ortasında "Kafkas semender" olarak da bilinen Taraklı semenderi görüntülendi.
Artvin’in 2 bin rakımın üzerindeki yaylalarında bulunan küçük göletlerde ve nemli ormanlık alanlarda yaşayan Kafkas semenderi, çoklukla çok az olarak görülüyor. Zehirli salgısı ile kendini koruyabilen bu amfibik canlı, hem ayakları hem de yüzgeç gibisi yapıları sayesinde karada ve suda rahatça hareket edebiliyor.
Semender, cinsine nazaran akciğer, deri, solungaç ya da ağız boşluğu yoluyla teneffüs yapabiliyor. Nemli ve serin ortamlarda yaşamayı tercih eden semender, tabiatta hayli hassas bir istikrar ögesi olarak biliniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Kasım, 2025 13:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

32 ildeki FETÖ operasyonlarında 92 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik 32 ilde son 1 haftada icra edilen operasyonlarda gözaltına alınan 92 şüpheliden 59’unun tutuklandığını bildirdi.
Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma TEM Daire Başkanlığımız koordinesinde; Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bursa, Burdur, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Karabük, Kırklareli, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak İl Jandarma Komutanlıklarımızca son 1 haftada operasyonlar gerçekleştirildi. FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösteren, ankesörlü telefonlarla örgüt içindeki şahıslarla haberleşmeyi sürdüren, örgütle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan, sosyal medyada FETÖ’nün propagandasını yapan ve yurt dışına kaçma girişiminde bulunan 92 şüpheli Jandarmamız tarafından yakaladı. 59’u tutuklandı, 8’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin