Artvin’de liseli gençler projelerini sergiledi - Karabük Haber Postası
artvinde liseli gencler projelerini sergiledi ZwFUrAdU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de liseli gençler projelerini sergiledi

Artvin’de Kazım Karabekir Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Okulun spor salonunda gerçekleştirilen fuarda, 5 öğretmenin danışmanlığında 50 öğrencinin hazırladığı 20 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarın koordinatörlüğünü yürüten Yeliz Canbaz Diğere, bilim fuarlarının gençlerin merak hissini geliştirdiğini, müşahede yapmayı öğrettiğini ve araştırmaların somut eserlere dönüştüğü alanlar olduğunu söyledi. Obura, fuarda sergilenen projeler ortasında tabiattan ilham alan robot dizaynları, cet tohumlarının korunması, biyokaçakçılıkla gayret, lavantanın yararlarının araştırılması, sahipsiz hayvanların hayat şartlarının güzelleştirilmesi ile tarihi mescitler ve kültürel mirasın belgelenmesi üzere mevzuların yer aldığını söyledi.

Her bir projenin öğrencilerin araştırma, sorgulama ve tahlil üretme hünerlerinin bir yansıması olduğuna dikkat çeken Obura, “Bilim yalnızca laboratuvarda değil; sokakta, tarlada, okul bahçesinde, yaşadığımız her alandadır. Bu projeler, Artvin’in tabiatını, tarihini, pahalarını ve problemlerini bilimsel bir bakış açısıyla ele alma uğraşının ürünüdür” dedi.

Kentte yaşanan problemlerden esinlenerek hazırlanan projeler ortasında Ahmet Berkay Bayram ve Yiğit Erim Perçim’in hazırladığı “Engelleri Aşan Robot” ile Zeynep Alkan, Arda Kağan Öztürk ve Ezgi İpek Topbaş’ın hazırladığı “Genetik Kaynakların Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı İçin Biyokaçakçılık ve Biyokorsanlıkla Mücadele” projeleri büyük ilgi gördü.

Öğrencilerden Zeynep Alkan, hazırladıkları projeyle lise öğrencilerini biyokaçakçılık konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Artvin’in biyolojik çeşitlilik açısından Türkiye’nin önde gelen vilayetlerinden biri olduğunu vurgulayan Alkan, biyokaçakçılık ve biyokorsanlık kavramlarını incelediklerini ve genetik kaynakların korunarak sürdürülebilir biçimde kullanılmasının ehemmiyetine dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde o bolumun akreditasyonu yenilendi XU7iF8Pd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde o bölümün akreditasyonu yenilendi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akreditasyonu, İletişim Araştırmaları Derneği tarafından yenilendi.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akreditasyonu, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından yapılan yeniden değerlendirme sonucunda uzatıldı. Akreditasyon kapsamında Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, 10 Mart 2028 tarihine kadar geçerli olmak üzere yeniden akredite edildi. Bu gelişmeyle birlikte programın eğitim-öğretim süreçleri, akademik kadro yapısı, uygulama imkanları ve kalite güvencesi standartlarının ulusal ölçekte uygunluğu bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu sonucun Kastamonu Üniversitesi’nin kalite odaklı eğitim yaklaşımının bir yansıması olduğunu ifade ederek, “Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüzün akreditasyonunun uzatılması, Üniversitemizde sürdürülen nitelikli eğitim anlayışının ve sürekli iyileştirme çalışmalarının somut bir göstergesidir. Öğrenci merkezli yaklaşımımız, akademik kadromuz ve uygulama imkânlarımız doğrultusunda iletişim sahasında donanımlı mezunlar yetiştirmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca akreditasyon süreçlerinin yalnızca bir belge olmanın ötesinde, kurumsal kalite kültürünün sürekliliği açısından önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Rektör Topal, sürece katkı sunan akademik ve idari personele teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin