Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
artvinde 4 kisinin hayatini kaybettigi karadeniz sahil yolu uzerindeki heyelan bolgesinde tunel calismasi suruyor fuwi6dZa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de 4 kişinin hayatını kaybettiği Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki heyelan bölgesinde tünel çalışması sürüyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sahası ile ilgili Karadeniz Sahil Yolu’nda güvenli ulaşımı sağlamak amacıyla başlatılan tünel yapım çalışmaları sürüyor.

Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde 8 Aralık 2024 yılında Giresunlu 4 gencin içinde bulunduğu otomobil bölgede yaşanan yaşanan heyelan nedeniyle toprak altında kaldı. Araçta bulunan 4 gencin cesetleri 36 saatlik çalışmanın ardından toprak altından çıkartılırken, bölgede heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle riskli alanın tamamen temizlenmesinin mümkün olmayınca bu nedenle ulaşımın tünel ile sağlanmasına karar verildi. Karayolları ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede kazı, dolgu ve altyapı hazırlıkları sürerken, tünel inşaatı şirketi sorumlusu Ayhan Çilingir, konuyla ilgili bilgi verdi. Çilingir “Toplam 785 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde, çift tüp ve iki şeritli olarak planlanan projede, ilk etapta 400 metrelik çift tüp kazıyı tamamladık, radye temel imalatını bitirdik. Ayrıca 70-80 metrelik bölümde perde beton çalışmalarımız sürüyor. Mevcut güzergâhı bozmamak adına arka kısımda 285 metrelik tek tüp tünel imalatını tamamladık. Bu bölümü kısa sürede trafiğe açarak geçici olarak tek yönlü ulaşım sağlayacağız’ ifadelerini kullandı.

Tünel çalışmalarının 4 ila 6 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği, Eylül-Ekim aylarında ise tünelin trafiğe açılmasının planlandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

x 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” düzenlendi

Yenice Belediyesi ev sahipliğinde, Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği tarafından Merkez Çıra Pazarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe katılan karavan tutkunları, Yenice’nin doğal güzelliklerini keşfetme imkanı buldu. Programa katılan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Yenice Kaymakamı Mert Çanga, misafirlerle bir araya gelerek ilçenin turizm potansiyeline ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karakaş, “Doğanın Kalbinde, Huzurun Adresi: Yenice” sloganıyla ilçenin doğal zenginliklerini tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılar program kapsamında Göktepe Yaylası, Şeker Kanyonu ve Yenice’nin diğer doğal alanlarını gezdi. Ormanları, temiz havası ve sakin atmosferiyle bölge, ziyaretçilerden tam not aldı.

Etkinlik boyunca misafirler, ilçenin önemli turizm noktalarından Ihlamur Teras’ta da ağırlandı. Katılımcılar burada Yenice’nin manzarasını izleme fırsatı buldu.

Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği yetkilileri, etkinlik anısına Başkan Karakaş’a plaket takdim etti. Karakaş da dernek üyelerine teşekkür ederek, bu tür organizasyonların Yenice’nin tanıtımına katkı sunduğunu vurguladı.

Doğa ve kültürün buluştuğu etkinlik, katılımcılardan beğeni toplarken Yenice’nin turizm değerlerini bir kez daha ön plana çıkardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.