Ramazan Öztürk tarafından
13 Kasım, 2023 15:33 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:53
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı

Araçların kışlık bakımlarının yaptırılmasının hayati önem taşıdığını ifade eden oto tamircileri, sürücüleri kışlık bakımlarını yaptırmaları hususunda uyararak, en çok yaşanan araç sorunları ve bakımla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araçların lastik, motor ve fren sistemi gibi önemli aksamlarında bakım yapılması, sürücülerin yolda kalmaması, sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından önem taşıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte sürücülerin araç bakımlarını ihmal etmemeleri konusunda uyarılarda bulunan  oto tamircileri  araçlardaki sıvı kontrolleri ve periyodik bakımlarının önemine dikkat çekti. Soğuk havaların hissedilmesiyle araç sahiplerine yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulunan oto tamircileri, araçların mutlaka bakımdan geçmesi gerektiğini ifade ederek, bakım yapılmayan araçlarda ciddi maliyetlerin ortaya çıkabileceğini ifade ettiler. Bakımlar yapılmaması sebebiyle araç motor suyunun donmasının motora büyük zarar verdiğini anlatan oto tamircileri  "Öncelikle araç bakımı periyodik bakım olarak yapılması gerekiyor. Periyodik bakımlar yapıldıktan sonra özellikle, kış aylarının yaklaşmasıyla antifriz, cam suyu, lastik dış ölçümleri yapılarak, kış lastikleri de bu dönemde hayati önem arz etmekte. Bu bakımlar yapılmaması sebebiyle araç motor suyunun donması motora büyük zarar verdiği gibi vatandaşlara da yüksek maliyetli zararlar verebilir. Aracın motorundaki suyun donmasıyla araç revizyona gidecek kadar işlem yapılmaktadır. Lastiklerin mevsime uygun olmaması nedeniyle kazalarda kaçınılmaz olabiliyor. Cam suyunun donmasıyla camların temizlenme işlemi yapılamamaktadır" dedi. Periyodik bakım sonrası araç ağır bakımlarının da önemli olduğuna dikkat çeken  oto tamircileri "Araçların normal bakımlarının yanında ağır bakım aşaması var. Debriyaj baskı balatasının değişimi, triger kayışının değişimi, kış aylarının gelmesi sebebiyle aracın ön bölümlerinde bulunan rot başı, Z rodlar, amortisörlerinde kontrol edilmeden yola çıkılmaması gerekiyor" diye konuştular. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAYKUR’dan 2. Sürgün için “Aceleye getirmeyin” uyarısı

ÇAYKUR 2. sürgünün 7. gününde çay üreticilerinin ivedi etmemeleri gerektiğini, ÇAYKUR’un tüm çayı alacak kapasiteye sahip olduğunu lisana getiren bir açıklama yaptı.
16 Mayıs 2025 tarihinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dönemin açılmasıyla başlayan 1. sürgün 27 Haziran’da son bulmuştu. ÇAYKUR 1. sürgün boyunca üreticiden 217 bin 776 ton konvansiyonel, 13 bin 938 ton organik olmak üzere toplamda 231 bin 714 ton çay aldı. 10 Temmuz itibariyle başlayan 2. sürgün çay hasadında ÇAYKUR tarafından toplamda 22 bin ton çay üreticiden alındı.
7. gününde olan 2. sürgün için üreticilere ihtarda bulunan ÇAYKUR, hasat devri boyunca ivedi edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Üreticilere ‘Lütfen ivedi etmeyin’ diyerek seslenen ÇAYKUR yapılan açıklamada "Çay hasat sürecini lütfen aceleye getirmeyelim. Günlük alım limitlerimiz dahilinde fabrikalarımız tam kapasite çalışacaktır. Aceleye getirilerek fazladan toplanan eserler hem fiyat düşüklüğü için bekleyen fırsatçılara imkân sağlayacak, hem de bekledikleri için kilogram kaybına sebep olacaktır. Bu durumda siz bedelli üreticilerimizin ziyan etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenlerle eserlerimizin ziyan etmeden en uygun bekleyecekleri yer bahçelerimiz olduğundan, hasat konusunda çabuk etmemenin değerini tekraren hatırlatmak isteriz" tabirlerine yer veridi.
ÇAYKUR’un çay sürece kapasitesinin tüm çay müstahsillerinin çayını alabilecek kadar yüksek olduğunun da altının çizildiği açıklamanın devamında "Fabrikalarımızın toplam kapasitesi ikinci sürgün eserlerinizi almaya kâfi düzeydedir. Fakat burada günlük sürece kapasitesine riayet etmemiz gerekmekte olup, sürgün müddetini kısaltmaya çalışmadan daima birlikte denetimli bir formda süreci yönetmeliyiz. Başta siz pahalı üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en yararlı olan prosedür çay toplama sürecini aceleye getirmemek olacaktır" tabirleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin